Flyr Chelsea to the moon. (foto: chelsea, twitter)

Etter at José Mourinho hadde ledet Chelsea til seier mot Tottenham(!) i ligacupfinalen 2015, øste portugiseren rundt seg med lovord i retning en fransk 20-åring. Fem år senere kan Frank Lampard bekrefte at Mourinho er i ferd med å få rett om Kurt Zouma.

-Han er vår nye Marcel Desailly. Zouma er nå 20, men en dag blir han 23, 24 og vil bli en spiller med enorm modenhet og trolig lederskap også for å erstatte John (Terry), sa Mourinho for fem år siden. No pressure.

Les: Championship-klubbene skjønner at Sami Khedira er deres

Mourinho forsvant året etter fra Stamford Bridge mens Zouma dro på seg en lei kneskade mot Manchester United, noe som satte den unge Chelsea-spilleren på vent i ni måneder. Da han returnerte, hadde Antonio Conte bestemt seg for Cesar Azplicueta, David Luiz og Gary Cahill. Contes valg ga resultater i Premier League-tittel, men for den franske landslagsspilleren var det en mager trøst med bare 9 ligakamper.

Så ble det leieopphold hos Stoke, så Everton. Så bar det tilbake på Stamford Bridge for kompisen til John Terry. Nå er det 26-åringen Zouma som utgjør ryggraden i Chelsea-forsvaret sammen med Thiago Silva.

Les på F7: Elon Musk: «Vår aksje blir knust som en souffle under en slegge»

I Premier League er det bare midtstoppere Joachim Anderson (Fulham) og Harry Maguire som slår Zoumas 80 % seier i luftdueller. Når Zouma i tillegg har scoret 4 mål på 16 kamper, er det ikke rart Frank Lampard smiler. For mens de største rivalene i ligaen sliter seg halvt i hjel med å få midtstopper-kabalen til å gå opp, har Chelsea stø kurs med Kong Silva og Kurt «Desailly» Zouma.

Les: Jesse Lingard skal fra United-benken til toppen av La Liga