Vi er fortsatt litt usikre på om Todd Boehly vet hva han driver med.

I sommer kjempet RB Leipzig mot alle forsøkt på å hente den meget målfarlige spissen Christopher Nkunku. Paris Saint-Germain var først ute og ville kjøpe tilbake spilleren de hadde solgt for bare 13 millioner euro sommeren 2019. – De var sikre på at en fortjeneste på fem gangeren ville sørge for en retur til Parc des Princes, men så dukket resten av bøtteballetten opp.

Manchester United, Chelsea, Arsenal, Newcastle og AC Milan kom alle etter tur til Red Bul Arena med mer eller mindre fristende tilbud. – Men istedenfor en kontrakt med en av beilerne Leipzig å hale i land en forlengelse for Christopher Nkunku frem til sommeren 2026.

Les: Newcastle skyter inn mer penger for å kunne hente Real Madrid flopp

Christopher Nkunku er rett og slett en fantastisk spiller som en dag vil skyte en klubb til Champions League trofee. – Det kan skje allerede i vår, RB leipzig er med de siste 16 etter å kommet videre fra Gruppe F et poeng bak Real Madrid.

Bølgen med interesserte klubber kom etter en vanvittig fjorårssesong 35 mål på 52 kamper for en andrespiss er ekstremt bra. – Denne høsten har statistikken blitt enda bedre. 16 mål på 21 kamper i alle konkurranser. Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps har tatt ut 24 åringen til VM i Qatar.

Før avreise til VM kommer Chelsea til å kunngjøre signeringen av Leipzig-stjernen Christopher Nkunku, som offisielt vil bli Blues-spiller på slutten av sesongen.

Sport Bild melder at avtale for Nkunku er på plass og bare må gjøres offisiell. Det hadde vært rapporter de siste dagene om at Chelseas overgang for Nkunku ble stoppet av nyansatt sportsdirektør Max Eberl (som ikke har start enda), men Bild sier at dette ikke er tilfelle. – Det er nemlig en utkjøpsklausul i Nkunkus sin kontrakt som Chelsea vil benytte seg av. De blå har funnet det vanskelig å score mål til tross for sommerens signeringer av Raheem Sterling og Pierre-Emerick Aubameyang.

Les: Fansen synger allerede «Ut med Quique»

Årsaken til Chelsea sin suksess kan muligens tilskrives ny sportsdirektør Christoffer Vivell. Chelsea eier Todd Boehly har skjønt han ikke kan løpe rundt og leke sportsdirektør slik han gjorde i sommer. Christoffer Vivell vært teknisk direktør i RB Leipzig siden 2020 og var speidersjef i RB Salzburg i flere år før da. Leipzig hadde nylig annonsert ansettelsen av Max Eberl fra Borussia Mönchengladbach, som blir med dem 15. desember

LB Leipzig var svært nære med å miste Christopher Nkunku i sommer. For at han ikke skulle miste motivasjonen når muligheten for noe større gikk i vasken ble de enige om en forlengelse med en forholdsvis lav utkjøpsklausul på 60 millioner euro, gyldig fra sommeren 2023.

Konservative Transfermakt har satt verdien til 80 millioner euro, mens «alle» var klare til å betale en milliard i sommer. Jeg vet det høres merkelig ut, men 60 millioner euro er latterlig billig.