33-årige Johaug fikk med seg tre olympiske titler fra ukene i Kina. Hun vant også stafetten i 2010-lekene.

Hun er 14 ganger verdensmester og har 80 seirer samt tre sammenlagttitler i verdenscupen. I dag stiller Johaug på start på en 30 kilometer i Holmenkollen for siste gang.

Det er likevel noen skirenn igjen av sesongen som skal fullføres, men tiden er nå inne til å starte fokuset på livet utenfor toppidretten, sier Johaug i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Les: Thomas Tuchel: – Jeg elsker å være her!

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla bruker store ord om Therese Johaug, som har bestemt seg for å trappe ned etter denne sesongen.

Det er en fantastisk idrettskvinne. Shit, for en karriere hun har bak seg. Det finnes ikke ord for å beskrive hvor imponerende den er, sier hun til TT.

Kalla er ett år eldre enn Johaug og har vært blant hennes konkurrenter gjennom nesten hele karrieren.

– Det er heftig at hun hele tiden har greide å utvikle seg og bli en bedre skiløper, sier hun.

– Det er en veldig stor profil som forsvinner. Det er vel ikke helt klart om det kan komme noen annen som blir så dominerende som hun har vært.

Kalla vil selv ikke snakke om karriereslutt, iallfall ikke før hun gjør opp status når sesongen er over.

– Nå tenker jeg bare på lørdagens tremil. Jeg er nysgjerrig på hvordan det føles når vi er nede i lavlandet igjen, og etter at jeg har fått noen gode treningsøkter siden OL, sier hun før rennet i Holmenkollen.