(c) Bilde ATP: Casper Ruud

Casper Ruud har hatt en utrolig utvikling som tennisspiller det siste året og i år har han klatret inn blant de 100 beste på ATP rankingen. – Det har åpnet opp dører til større turneringer, bedre spillere og større premiepenger.

Det toppet seg på fredag da han møtte tennislegenden Roger Federer som før øyeblikket ligger på 3.plass i verden i Roland-Garros i Paris. – Det ble selvsagt tøft, men Casper Ruud klarte seg bra og bedre i løpet av kampen, spesielt siste og tredje sett ga han sveitseren konkurranse.

Les: Trives: «Eneste som kan få meg bort er veldig mye penger»

Roger Federer vant 6-3, 6-1, 7-6 og gikk videre til åttendedelsfinalen.

Ruud spilte seg fram til fredagens kamp ved å beseire italienske Matteo Berrettini i 2. runde, etter å ha slått Ernests Gulbis i den første.

Les: Fristiller åtte spillere

Roger Federer har vunnet hele 20 Grand Slam-titler og har toppet verdensrankingen i til sammen 310 uker. 37-åringen var naturligvis storfavoritt mot Ruud, som er rangert som nummer 63 i verden.

Federer jakter sin 21. Grand Slam-tittel i den tradisjonsrike grusturneringen i Paris.

Les på Popidol: Bayern München stjerne Jérôme Boateng er romvesen i Men in Black

Økonomisk eventyr
På toppen av fredagens minnerike opplevelse kan Ruud glede seg over at Roland-Garros-turneringen ble et lite økonomisk eventyr. For å spilt seg fram til 16-delsfinale fikk Snarøya-gutten 143.000 euro, tilsvarende rundt halvannen million kroner.

Hadde han spilt seg fram til 4. runde ved å slå Federer, ville han vært garantert ytterligere 100.000 euro eller en drøy million kroner.

Paris-inntektene kommer på toppen av det som har vært en lukrativ start på 2019 for 20-åringen. Totalt har han spilt inn snaut fire millioner kroner siden årsskiftet.

Karrieren sett under ett har inntektene fra premiepenger passert ti millioner kroner.