(c) Bilde: ATP: Casper Ruud

Etter en periode hvor noe har vært galt for Casper Ruud hvor han har avlyst turneringer er han definitivt tilbake, nå er han klar for finale iATP Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare.

Han slo franske Antoine Hoang 2-0 i sett i semifinalen.

Casper Ruud (19) er klar for finale etter å ha vunnet 7-5, 6-4 mot Hoang. I finalen møter han italienske Gianluigi Quinzi (22). Sistnevnte slo Tallon Griekspoor fra Nederland 2-0 (6-4, 6-2) i sett i den andre semifinalen tidligere lørdag.

Ruud og Hoang fulgte hverandre tett i første sett. Hoang fikk sjansen til å bryte på 2-2. Det lyktes han ikke med. Ruud gikk fra 15-40 til å snu gamet og gå opp i 3-2. De to fulgte hverandre tett hele settet gjennom, men Ruud tok første sett 7-5. På 6-5 fikk nordmannen endelig brutt sin franske motstander. Ruud knyttet fornøyd neven da settet var sikret.

Hoang kjempet for å komme tilbake i matchen, og franskmannen brøt Ruud på 1-1 i annet sett. Den norske 19-åringen brøt umiddelbart tilbake, men ble igjen brutt i neste game. Da svarte han like godt med å bryte tilbake. Dermed var stillingen 3-3. Ruud gikk opp i 4-3 på egen serve i neste game.

På 5-4 fikk Ruud muligheten til å bryte Hoang, og nordmannen tok vare på matchballen. 6-4 ga 2-0 i sett og dermed finale i turneringen. Ruud jublet stort for seg selv da seieren var i boks på grusen i Italia.

Finalen mot hjemmehåpet Quinzi går søndag.