(c) Bilde TIL.no Casper Øyvann

Etter noen kamper preget av usikkerhet i returen til Eliteserien i vår har Tromsø endelig funnet formen og klatret på tabellen vekk fra nedrykksstreken. – I høst har også pilene pekt oppover for 21 år gamle Casper Øyvann som har kjempet seg inn som en del av førsteelleveren til Hovedtrener Gaute Helstrup.

Forsvarsspilleren kom til TIL foran årets sesong etter gode prestasjoner i naboklubben Tromsdalen. Særlig siden august har han nytt stor tillit hos trener Gaute Helstrup.

Les: Før VM-kvalikkampen får Neymar og det norske landslaget et solid råd fra ikonet Cafu

– Det siste året har vært krevende, men veldig lærerikt. Jeg har fått tid til å utvikle meg, og jeg er blitt en mer solid spiller. Jeg er veldig ydmyk og glad for å få muligheten til å fortsette utviklingen i TIL-trøya, sier Øyvann til TIL sine sider.

21-åringen står med 14 seriekamper for Tromsø. Alle de sju siste har han spilt fra start.

– Casper er et bevis på hva hardt arbeid og tålmodighet kan føre til. Han har brukt tid på å tilpasse seg Eliteserien, men nå er han aktuell til å starte hver kamp. Og vi håper han skal ta enda flere steg i årene som kommer, for potensialet er veldig stort, sier TILs lagmanager Lars Petter Andressen.

Casper har måttet gå den veien veldig mange spillere må gå for og nå Eliteserien. Han startet reisen i Bodø/Glimt sitt akademi før veien gikk videre til gode lokale klubber som Mjølner og TUIL og nå Eliteseriespill i den røde og hvite drakten.. Det er en annen vei enn mange andre unge spillere, og det må være til inspirasjon for spillere i lokale klubber rundt omkring, sier Andressen.

Les på Engelske Klubber: Vil friste Zinedine Zidane med Cristiano Ronaldo og Raphael Varane

Hovedpersonen selv er også veldig fornøyd med hvordan utviklingen har vært på Alfheim gjennom året og han ser frem til å spille flere år for Gutan.