Mehmet Dalman: (Privat Facebook)

Det er noen vanvittige summer som slenges rundt i forbindelse med salget av Manchester United. Glazer-familien som eier klubben skal ha krevd 6 milliarder pund for å selge, men ni måneder etter de kunngjorde at de utforsket «strategiske alternativer» som kan resultere i et salg, ser det ut til at en løsning er på vei.

Bud fra Qatar-bankmannen Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani og den britiske petrokjemimilliardæren Sir Jim Ratcliffe har fortsatt på bordet mens de amerikanske eierne forbereder seg på å ta en beslutning om fremtiden til Premier League-laget.

Les: Bekreftet: Pochettino har fått sin ønskespiller

Og etter en langvarig prosess har det blitt hevdet at Sheikh Jassim vil bli annonsert som Uniteds neste eier. Faktisk, tidligere denne måneden påsto flerer medier i England at det var et gjennombrudd og at storkjøpene denne sommeren faktisk er på den nye eierens regning, fordi streken ble satt i begynnelsen av juli.

Manchester United har handlet for 191,7 millioner euro så langt i sommer og solgt for bare 37,8 millioner euro.

Fra å koste 6 milliarder pund, melder nå flere at prisen er oppe i mellom 7,2 til 7,3 milliarder pund, eller som det blir på norsk 95,7 milliarder kroner.

Sistnevnte tall ble sitert av Cardiff City-leder Mehmet Dalman da han snakket om de økende kostnadene til fotballklubber i Premier League. Mens han snakket om prisen på Premier League-klubber, hevdet Dalman at Uniteds salg er på nippet til å bli annonsert for et enormt tall.

LES: Sky Sports: Jesse Lingard trener med Premier League-klubb

Til BBC, sa Dalman: «Jeg har møtt mye med amerikanske private equity-fond og verdsettelsen av fotballklubber går gjennom taket.

«Amerikanerne er fast bestemt på å komme inn i dette markedet ganske tungt.

«Jeg snakket med eierne av Leeds da vi var der, og Championship-klubber verdsettes til tre ganger inntektene deres, omtrent.

«Manchester United kommer til å annonsere salget deres til £7,2-7,3 milliarder, som er omtrent 10 ganger deres inntekter.

«For to eller tre år siden snakket vi kanskje om å selge Cardiff for rundt 20 eller 30 millioner pund, men nå må du se på 90 eller 100 millioner pund.

«Verdivurderingene [av Championship-klubber] har økt kraftig. Når det gjelder pengene som er brent, har du en bedre sjanse til å få dem tilbake i dette miljøet enn du noen gang har hatt før.»