Scott Parker. (foto: burnley)

Sjelden har Burnley fått så mye internasjonal oppmerksomhet. Dette kommer til og med etter nedrykk fra Premier League. Vincent Kompany ledet klubben opp – og ned – divisjonssystemet før han totalt overraskende ble hentet inn som ny Bayern München-trener. Etter dette har Burnley vært på en smått kaotisk jakt etter rett erstatter. Nå er mannen på plass.

Ruud van Nistelrooy var sterkt linket til jobben, men blir kapret av Manchester United som wingman for Erik ten Hag. Forrige uke var Kasper Hjulmand linket til jobben, også Craig Bellamy, Frank Lampard og Liam Rosenior har vært kandidater til Burnley-jobben.

LES: Målmaskin Emil Hansson har signert for en engelske klubben som Tom Brady eier 3,3% av

Så kom temposkiftet denne uken. Nå handlet det om en eneste hovedkandidat, de siste dagene har det skjedd mye på forhandlingsrommet. Inn klappes Scott Parker som ny Burnley-manager.

Den tidligere Fulham-treneren (ledet klubben til opp -og nedrykk, 2019-21), fikk en hard landing som Bournemouth-trener. Først med opprykk til Premier League, så sparken allerede i september påfølgende sesong etter 9-0 tap for Liverpool. Så fulgte et tre måneders- opphold fra januar 2023 som hovedtrener hos Club Brugge, et opphold Parker har gjort alt for å fortrenge. Etter dette har det vært helt tyst fra 43-åringen. Før nå.

ENGELSKE KLUBBER: Spiller som har hatt både Slot og Ten Hag som trener forteller hvem som er best

«Opprykk med påfølgende nedrykk»-mester Parker er klar for å lede Burnley tilbake til Premier League.

Alt du trenger å vite: England Sveits