Polske Robert Lewandowski har en årrekke vært verdens beste angriper og Bundesliga største stjerne og trekkplaster. Men så kom utfordrer fra Norge i Erling Braut Haaland som har sjokkert en hel verden med sin eksplosive og svært fysiske spillestil.

På samme helg har Eling Braut Haaland tatt farvel med Borussia Dortmund fansen for en overgang til Manchester City og Robert Lewandowski har informert at hans tid i Bayern München er over etter åtte år. – Det er fortsatt «håp» Bayern München innrømmer at slaget er tapt, men ting er ikke skrevet i stein enda.

Begge scoret mål i lørdagens kamper og tok med det et «verdig farvel». – At de to største stjernene nå forsvinner vil være en utfordringer for interessen til hele Bundesliga, spesielt for oss her hjemme som har hatt mye å glede seg over (og vært stolte av).

Les: Ikke nok med at City tok Haaland, nå siktes det inn mot neste Manchester United-mål

Erling Braut Haaland er født i Leeds og spilte som knøttliten gutt fotball på plenen utenfor hjemmet til Alfie i den blå delen av Manchester. – Nå er han snart tilbake, eller «kommet hjem» som sjefene på Etihad Stadium snakker om kjøpet fra Borussia Dortmund.

Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc innrømmet forrige uke etter at salget til Manchester City i praksis var klart at den irriterende utkjøpsklausulen de godtok på Haaland som blir aktivert nå i sommer ikke var frivillig, men alternativet ville vært at Manchester United hadde stukket av med signaturen til RB Salzburg-spilleren.

Den norske målmaskinen har skrevet en femårskontrakt med Manchester City og også denne gangen inneholder avtalen en utkjøpsklausul som aktiveres om to år.

Les: Haaland ute av Dortmund – nå forteller Bellingham om sine planer

Haaland, som har 85 mål på 88 kamper for Dortmund, vil tjene 375 000 pund (omtrent 4,5 millioner kroner) i uken i City, og omtrent det samme som Kevin De Bruyne. I Følge BILD kan Haaland forlate Manchester City i 2024 hvis utkjøpsklausulen hans blir aktivert. Det tallet er på 128 millioner pund, mer enn det dobbelte av hva City har betalt for å lande 21-åringen.

Her skal jeg også skrive litt

For Bayern-supporterne er det smertefullt å høre, men det har de siste månedene kommet sterke signaler om at Bundesliga-historiens største nr. 9 søker nye utfordringer. Nå kom bekreftelsen.

Ryktene var først litt ulne der Bayern ikke nedlot seg å kommentere. Så har den ene Bayern-direktøren etter den andre hardnakket fortalt at Lewandowski spiller ut kontrakten til sommeren 2023, basta bom, uten at detaljer rundt forhandlingene med nr. 9 ble kjent.

På fredag valgte sporstdirektøren til slutt å fortelle hele historien.

-Jeg har snakket med Lewandowski. I løpet av den samtalen fortalte han meg at han ikke vil akseptere kontraktstilbudet vårt da han gjerne vil forlate klubben, sier sportsdirektør Salihamidzic.

Salihamidzic bekrefter at holdningen står om at Bayern ikke slipper Lewandowski før sommeren 2023, men kommer en klubb med de nødvendige hundre millionene, kan vi ikke se bort fra at Lewandowski er i spill før neste sesong.

Les: Ikke nok med at City tok Haaland, nå siktes det inn mot neste Manchester United-mål

Hvis noen lurer på om Lewandowski selv er klar, her er kommentaren etter lørdagens 2-2 kamp mot Wolfsburg:

-Jeg kan ikke si at det er hundre prosent sikkert, men det var kanskje min siste kamp. Vi vil finne den beste løsningen for meg og for klubben, kom det fra Lewandowski. – «Et slags farvel fra den polske superstjernen»

Både Barcelona og Chelsea rydder plass rundt møtebordet!.