Ingvild Bretten Berg (NTB scanpix)

Styret i Norges Skiforbund (NSF) har ansatt Ingvild Bretten Berg (45) som ny generalsekretær.

Hun har vært konstituert i stillingen siden 1. september i år, og har arbeidet i skiforbundet som avdelingsleder, organisasjonssjef og assisterende generalsekretær.

– Det har vært en grundig prosess, sammen med et eksternt byrå, i utvelgelsen til den viktige jobben som generalsekretær. Mange gode kandidater er vurdert, før valget falt på Bretten Berg. Hun kjenner organisasjonen, kompleksiteten og helheten svært godt. Hun er trygg, faktaorientert, er bevisst behovet for åpenhet og har høy integritet, understreker skipresident Erik Røste.

Les: Ferdig i Sogndal, men ikke med fotball

– Jeg føler meg privilegert og heldig som får mulighet til å ta fatt på det jeg mener er en av norsk idretts mest spennende jobber. Jeg ser virkelig fram til å bidra til videreutvikling av skiidretten, både med tanke på medlemsmassen vår og med utgangspunkt i å utvikle organisasjonen for å møte morgendagens krav. Til dette trenger vi en smidig, samlet og effektiv organisasjon, som fortsetter det gode arbeidet som gjøres i dag, sier den nye generalsekretæren, Ingvild Bretten Berg.

Bretten Berg har tilbrakt mesteparten av sin karriere på alle nivåer innen idretten.

Hun har vært daglig leder i Triathlonforbundet, en treningskjede, og har hatt flere engasjement i turn som trener, dommer og tillitsvalgt. I dag er hun hovedtrener for en årsklasse i Kjelsås langrenn.

Hun har hovedfag i organisasjon og ledelse ved Norges Idrettshøgskole, grunnfag statsvitenskap og økonomistudier fra BI. I flere år jobbet hun også kommersielt i mediebransjen.