Ajer får ny midtstopper som skal kjempe om spilletid. (foto: brentford, twitter)

Det svinger rundt Brentford. Thomas Frank og gjengen har virkelig fått det til, og de er ikke redd for å tenke nytt. Nå opprettes en helt ny stilling som skal sikre profesjonalitet i alle ledd.

Tidligere i juni kom bekreftelsen på at Justin Cochrane var overbevist til å ta jobben som Head of Coaching. Med bakgrunn fra Tottenham, det engelske landslaget og senest Manchester United, var dette en skikkelig presisjesignering for lille Brentford.

LES: 18-åringen startet hos Chelsea og Arsenal – har nå signert med Crystal Palace

I den «danske/skandinaviske Premier League-kolonien» skal det jobbes profesjonelt – og langsiktig. Med Cochrane inne, skal det bygges opp en satsing der man ikke nøyer seg med å bli et kortvarig blaff i øverste divisjon. Nå hentes det inn en tidligere olympisk mester for å sørge for at langsiktigheten sikres.

Ben Ryan er ansatt som direktør for Elite Performance, en nyopprettet stilling. Ryan har fortid som rugy-spiller og trener, som trener for Fijis rugbylandslag ledet han den stolte nasjonen til OL-gull i Rio de Janeiro 2016.

Danske Rasmus Ankersen var med å bygge opp vinnerkulturen hos Brentford som sportsdirektør frem til slutten av 2021, nå har Brentford-direktørene kommet ut av tenkeboksen.

LES: Scott Parker går for gjenforening med tidligere Fulham-spiller

-Da Rasmus forlot oss i 2021, brukte jeg tid på å tenke på hvilke kvaliteter vi har bruk for hos ledelsen. Direktør for Elite Performance er en rolle som jeg tror vil hjelpe oss med å nå nye høyder, sier Brentford-direktør Phil Giles til klubbens hjemmeside.

HER HAR DU BESTE SCORINGENE TIL IVAN TONEY 2021/22:

LES: Mané har valgt det neste magiske draktnummeret hos Bayern München

Ettar at Ben Ryan trakk seg ut fra rubyens verden, har han jobbet som rådgiver for profesjonelle atleter. Nå skal alt dreie seg om en rund ball, men aller mest om menneskene som sparker kula.

Spennende satsing.