(c9 Bilde: Åsane: Ole Martin Kolskogen

Etter en sesong under pari for Brann har de startet arbeidet med å forsterke laget, nå har de hentet inn en lokal gutt med stort potensiale. Brann bekrefter på sin hjemmeside lørdag at de har hentet inn Ole Martin Kolskogen fra Åsane. 

Osingen har vært i Åsane i to sesonger og spilt totalt 39 kamper. I perioden har han utviklet seg kolossalt, etablert seg på det norske G18-landslaget og gjort seg interessant for klubber på elitenivå.

Les: Diego Forlan lander sin første trenerjobb

Brann er en av flere klubber som har ønsket å signere 18-åringen. Det ble oppnådd enighet om en overgang mellom klubbene sist uke, og fredag ble midtstopperen enig med Brann om de personlige betingelsene.

Den 18 år gamle midtstopperen har signert en avtale med klubben som gjelder fra 1. januar 2020, som strekker seg frem til 31. desember 2023.

Kolskogen har vært en sentral spiller for et Åsane-lag som rykket opp til OBOS-ligaen denne sesongen,tidligere denne sesongen har han vært med på noen Brann-treninger.

«Det er veldig kjekt å få signere en ung spiller fra Hordaland. Ole Martin er en spiller vi har fulgt med på lenge. Han trente sammen med oss tidligere i høst og gjorde et veldig godt inntrykk. Vi er veldig takknemlig for et godt samarbeid med Åsane», sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Les: Ferguson: «Jeg vil elske å hjelpe Ancelotti»

Han forteller videre om forhandlingene som måtte til for å hente unggutten:

– Forhandlingene med Åsane-trener Morten Røssland og daglig leder Gorm Natlandsmyr har vært veldig gode. Åsane er en av klubbene i Hordaland vi har god dialog med, og det har disse samtalene vist, sier Soltvedt.

For Åsane-trener Morten Røssland er det både greit og leit å miste en ung, lovende spiller.

– Dette dokumenterer at Åsane er en god utviklingsklubb for unge, ambisiøse spillere. De som kommer til oss får en god treningshverdag i et ambisiøst og godt miljø, og den dagen eliteserieklubber vil kjøpe de ønsker vi de lykke til, før vi henter vi opp en ny ungdom og begynner på det samme utdanningsløpet med ham, forklarer Røssland til Åsane sine sider

– I tillegg er vi glade for at Ole Martin havner i Brann. Vi ønsker å jobbe tett med Brann og utvikle spillere sammen. Det tror vi tjener begge parter, og bergensfotballen, på sikt, understreker Åsane-treneren.

Så innrømmer han samtidig at det ikke er enkelt å erstatte Kolskogen på kort sikt:

– Kanskje ikke, men den utfordringen tar vi, svarer han.

Et naturlig spørsmål mange vil stille seg er om Kolskogen kanskje kan spille i OBOS-ligaen for Åsane kommende sesong selv om han har signert for Brann. Til det svarer Røssland slik:

– Dersom Ole Martin skal på utlån fordi veien inn på A-laget til Brann blir lang det første året, så kommer han nok til å spille for Åsane. Akkurat nå er det uvisst hva løsningen blir, sier han.

Innholdet i overgangen mellom klubbene er konfidensiell. Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier følgende om avtalen:

– Brann betaler det en 18-årig landslagspiller med syv måneder igjen av kontrakten er verd. Samtalene med sportssjef Rune Soltvedt i Brann har vært gode fra første dag, med felles mål om å finne løsninger som begge klubbene er tilfredse med, sier han.