Brann har ikke vunnet på seks kamper. Nå murer det i gangene på Brann Stadion. Foto: twitter.com

CONSTO ARENA: (SPORTEN) (MJØNDALEN IF – BRANN 2-0) Mjøndalen avgjorde kampen etter første omgangen. Brann forsøkte seg flere ganger, men Kåre Ingebrigtsen mannskap har seks kamper uten seier under hans periode som Brann-trener.

Kjapp oppsummering

Mjøndalen vinner for første gang på sju kamper. Sist de vant var også mot dagens motstander Brann, i Bergen. Kampen er forsåvidt en jevn batalje der Brann har mye ball, mens Mjøndalen er veldig direkte. Det er ikke fryktelig mange sjanser, men Mjøndalen får en tidlig dødballscoring og får 2-0 etter en situasjon som burde vært avblåst for offside.

Brann kom med en offensiv spurt i starten av andre omgang og skapte noen store muligheter, men så greide Mjøndalen å mure igjen bak. Mjøndalen satset på kontringer og kriget Brann ut av stilen. En grei seier til Mjøndalen og livsviktige poeng i kampen mot nedrykk. Dette var sjette kampen på rad for Brann uten seier, og nedrykksstreken er ikke mange poeng unna.

– Det som skuffer meg mest er egentlig at vi ikke scorer mål, og det virker ikke som vi har så lyst til å score mål. Det er få som ønsker seg inn i de områdene der det lages mål, så vi må tilbake på tegnebrettet og gjøre ting enklere, sa Kåre Ingebrigtsen etter kampen til Sporten.com

Mjøndalen hadde ikke vunnet siden laget reiste fra Bergen 16. august med 1-0-seier. Med lørdagens trepoenger la Vegard Hansens mannskap press på de øvrige lagene i nedrykksstriden. Nå skiller det bare ett poeng mellom Start og Mjøndalen i kampen om kvalifiserinsplassen.

Skapte ekstremt lite

Ovenstad banket ballen i krysset etter et innøvd frisparktrekk. Vetle Dragsnes slo frisparket fra kanten, og deretter utnyttet Ovenstad effektivt at Brann-spillerne forventet ballen inn i feltet. Fram til scoringen hadde gjestene hatt et visst grep på kampen.

Isaac Twun utnyttet rot i Brann-forsvaret og satte ballen nede i høyre hjørne mot slutten av 1. omgang. TV-reprisen viste at en Mjøndalen-spiller var i offside i trekket før scoringen.

I Brann-leiren var det uansett skuffelse over egen opptreden.

– Vi var slurvete og skapte litt lite, slo Brann-målvakten Håkon Opdal fast overfor Europsport i pausen.

– Vi må få ballen inn i boksen, for vi spilte altfor mye på tvers, sa trener Ingebrigtsen.

Horneland inn?

De siste 45 minuttene bød ikke på noen opptur i form av scoringer.

Sander Svendsen ble Brann-spiller ett sekund før overgangsvinduet stengte. Han kom inn etter pause lørdag. Den tidligere OB-spilleren klarte ikke bidra til å snu kampen. Søndag blir Erik Horneland presentert. Spørsmålet er hvem som bør ledet laget, slik ståa er nå er det tvilende til at Kåre Ingebrigtsen er rett mann for Brann.

– Det ble aldri helt bra, vi dominerer andre omgang, men da har de 2-0 å gå på. Vi skaper for lite trykk inn mot boksen til Mjøndalen, sa Opdal etter kampslutt til Sporten.com.

Presset for en utligning

Brann jagde reduseringsmålet gjennom den andre omgangen, uten å lykkes. Det gjør at Brann, som flere ganger før, går på et nederlag mot Mjøndalen.

– Vi skulle spilt mot de hver helg, bare gi oss Brann hver helg, så holder vi oss i Eliteserien, sa Sondre Liseth etter kampen til Sporten.com