I dag er det ingen under 30 år som kan huske en tid uten internett. Det er smarttelefoner, smart-tver og smart-hjem som styrer de flestes hverdag. Gamle brettspill som Ludo, Trivial Pursuit og Scrabble er byttet ut med alt internettet har å tilby i dag.

Internett generasjonen

Dagens unge har vokst opp med smarttelefoner som kan gjøre alt, tv-er hvor man kan velge hva man vil streame av filmer eller serier og muligheten til å finne den informasjonen man trenger på Google. Man trenger ikke lenger å gå bort til bokhyllen, eller kjøpe en bok man vil lese, for å lære seg det man vil. I dagens teknologiske verden kan så og si alt gjøres fra sofakroken. Du kan lete opp en film å se eller spille ditt favoritt bordspill på https://bruce.bet/no .

Nesten alt kan gjøres med en eller annen form for fjernkontroll. Når man fra man er en liten baby lærer ord og farger på en tablet eller tv-en, så er det klart at oppveksten blir preget av elektronikk. Det er alltid fremskritt hvor en generasjon utvikler noe, noe som de gir videre til neste generasjon å bruke og utvikle.

Fordeler og ulemper

Det finnes mange fordeler for dagens millennium-generasjon og Generasjon Z. Hverdagen kan forenkles når mye kan gjøres ved hjelp av elektroniske midler. Man kan jobbe hjemmefra for eksempel. Hjemmekontor har økt de siste årene, da mange jobber kan gjøres ved hjelp av en telefon og en datamaskin. Siden pandemien i 2020 har flere og flere fått øynene opp for det å arbeide hjemme. Hjemmekontor ble pålagt for mange under pandemien, og dette virker som at mange har funnet fordeler i.

I dag er det nok mange som ikke har bruk for kontanter. Det er mer eller mindre slutt på å telle småpenger for å kjøpe noe i kiosken eller på butikken. Nå kan man, med en smarttelefon, betale på de fleste butikker i hele landet. Det eneste man trenger er en bankkonto man kan koble opp mot den. Det er nok ikke mange av dagens ungdom som kan si at de kjenner følelsen av å ha lommen eller lommeboken full av småpenger.

En av de største fordelene er nok at man kan sende e-post eller sms til venner og bekjente hvis man lurer på noe. Det korter ned tiden betraktelig for å få svar på det man lurer på.

Det finnes noen ulemper med disse punktene også. Dagen ungdom kan raskt slå opp informasjon på noe de lurer på eller bruke kalkulator på telefonen til å regne ut en sum de trenger. Tidligere, når man ikke kunne dette, måtte man lese seg opp på det man trengte, gjerne ved å låne en bok på biblioteket. Skulle man regne ut noe måtte man ty til penn og papir og sette opp regnestykket som trengtes til å få den summen man var ute etter.

Livet på internett

Det er ikke mye man ikke kan gjøre på en datamaskin eller en smarttelefon i dag. Alt fra å betale regninger til å søke opp venner og bekjente på sosiale medier. Dagens unge bruker mye tid på internett. De spiller online med venner på populære dataspill, bordspill på Bruce Bet, eller sjekker lekseoppgaver de kan hente ut på nettsiden til skolen sin.

Resultatet av dette blir at mange i dag lever mye av livene sine online. På barneskolene i dag får elever utlevert et nettbrett eller en laptop de kan bruke til læringen. De har også undervisning i programmering og datateknologi. Dette sier litt om hvordan verden har endret seg etter som elektronikk og internett har blitt mer sentralt i vår hverdag. Skal du søke en jobb i dag vil de fleste stillinger ønske eller kreve at du har en eller annen form for erfaring når det kommer til datamaskiner. Dette fordi at nesten alle administrative oppgaver blir gjort med elektroniske hjelpemidler.

Den nye normalen

Det meste blir gjort elektronisk. Dette er noe som ikke vil forsvinne. Det vil nok etter hvert dukke opp fremskritt som kan gjøre ting enda enklere for oss. Men nå er det en gang slik at de over 40 år gamle har måttet lære seg alt dette med datamaskiner og internett når de ble voksne. De under 40 år har vokst opp med alt dette.

Millennium-generasjonen og Generasjon Z er vant med dette, og vil være deltagende i både å bruke nye elektroniske midler eller være involvert i å utvikle nye elektroniske midler.

Årene fremover vil være spennende når det kommer til elektroniske fremskritt, og vi kan regner med at disse generasjoenene vil være med på å føre dette inn i det som vil bli den nye normalen. De vil også gjøre verden enda mer spennende for det som vil bli de nye generasjonene fremover.

Fremtiden vil nok ha mye spennende å by på fremover, så det er bare å følge med.