Gareth Southgate vet England må gjøre det bedre fremover.

England reddet seg inn mot Serbia med tidlig Bellingham-scoring og kynisk «la-oss-bruke-resten-av-kampen-til-holde-ledelsen», men imponerte få. Gary Neville mener Gareth Southgate må ta et vågalt valg til Danmark-kampen.

På torsdag venter de danske drenge på det som før mesterskapet (og tapet mot Åge Hareide) har stått som storfavoritt til å vinne mesterskapet. Neville oppfordrer Southgate til å la Trent Alexander-Arnold, som ikke hadde en spesielt god kamp mot Serbia, gi plass for Kobbie Mainoo.

LES: Stuart Pearce kommer med en oppsiktsvekkende teori om hvorfor Ronaldo ikke får ballen

– For balansens skyld kan det kreves at Alexander-Arnold må bli ofret på midtbanen for Kobbie Mainoo. Alle gode lag har en spiller som kan motta ballen, sette rytmen og kontrollere en kamp. Jeg elsker Bellingham, Rice og Alexander-Arnold, de er alle fantastiske spillere, men jeg er ikke overbevist om at den nåværende midtbanetreeren kan gjøre det, begynner Neville til Sky Sports.

– Med Mainoo på midtbanen er det en annen dynamikk der som vil hjelpe laget. Hvis Mainoo er på midtbanen, vil det tillate Rice å ta de løpene framover minst to eller tre ganger i løpet av kampen. Det kan virkelig være en trussel for England, fortsetter United-legenden.

F7: Verdens dyreste keeper ber om plass på benken

Før han legger til at det også innebærer risiko, men likevel ikke, å satse på 19-åringen hos Manchester United.

– Å spille Mainoo kan også være en risiko, han har ikke den erfaringen over flere sesonger med å spille i en så sentral posisjon. 

– Men de første tre kampene Mainoo startet for United var borte på Goodison Park, St James’ Park og Anfield. Jeg husker jeg tenkte at ikke bare kunne han spille og håndtere ballen, men temperamentet hans var også enestående. Han var banens beste i FA-cupfinalen, og det er har vært tider hvor det har gått ganske dårlig for United og han og Bruno Fernandes har vært de eneste til å vise ro i vanskelig øyeblikk. Jeg er ikke i tvil om at han kan takle anledningen, kommer det fra Neville.

Alt du trenger å vite: Danmark – England