Én spiller ut, to opp og frem.

De siste sesongene har det meste dreid seg om gjengen i gult fra Bodø. Med Kjetil Knutsen ved roret har klubben bygd opp et solid fundament for suksess i Eliteserien og ute i Europa, i tillegg til å tåle at de blir tappet for de beste spillerne i takt med suksessen. Dette begynner for alvor å se ut som en klubb som er inn for det lange løp på øverste nivå.

Jens Petter Hauge, Kasper Junker, Philip Zinckernagel. Listen med spillere som trekker ut til Europa (og Asia) etter suksess hos Glimt er i ferd med å bli lang. Ifølge VG er neste spiller på vei ut porten på Aspmyra.

Les: Forlot Liverpool i sommer – er nå nesten i hælene på Erling Haaland

VG hevder Glimt har akseptert et bud fra Ligue 1-klubben Lens. Denne gangen er det kapteinen som skal ut i verden. Patrick Berg reiser til Frankrike på fredag hvor det er planlagt presentasjon av spilleren. Med sine 168 kamper for Glimt har 24-åringen vært en viktig brikke i klubbens vei mot toppen.

Kaptein Berg.

Med 6. plass i Ligue 1, bare tre poeng bak 4. plassen, skal Berg bidra til at Lens spiller seg inn i Champions League-selskapet til neste sesong.

Les: Skjønner David de Gea ikke forsvinner med det første

Og Bodø/Glimt? Kjetil Knutsen mister sin kaptein, men hva gjør vel det. Klubben har vist at dette er noe de har taklet før. Fundamentet hos Glimt er på plass. Én spiller ut, to opp og frem.