Happy days. (foto: tottenham)

Vi har blitt vant til at fotballspillere i Premier League henter ut ukelønn andre dødlige bare kan drømme om. I Tottenham har de klart å holde lønnsnivået på et akseptabelt nivå – hvis vi ser bort fra styrelederens. Dette er i ferd med å endre seg.

Med Harry Kane som den best betalte spilleren i klubben med «bare» 1,1 millioner kroner i uka, har Tottenham klart seg med lønnsutgifter til spillerne på totalt 1,4 milliarder kroner årlig.

Dette høres vanvittig mye ut for oss utenforstående, men plasserer Tottenham bare på en 6. plass blant klubbene i Premier League.

Men så var det dette med suksess.

Tottenham nærmer seg nå kvalifisering til Champions League for tredje sesong på rad, noe som åpner øynene hos spillerne for hva deres innsats er verdt.

Kontraktsforhandlinger med Heung-min Son og Christian Eriksen er inne i sluttfasen, og resultatet vil sannsyneligvis lede klubben ut av sin » moderate» lønnsstruktur.

Ifølge Evenig Standard ble det nylig ble kjent at Tottenhams styreformann hentet ut 66 millioner kroner i honorar for 2016-2017-sesongen.

En økning fra 31 millioner kroner sesongen før.

Det virker som Tottenham bare må innse at moderasjon tilhører fortiden.

Sjekk ut oddsen i neste kamp

Les også: Mourinho skal få gult – før han ser rødt