(c) Bilde: Aafk: Fredrik Carlsen

Det er gjennomført store endringer i Aalesund etter at de rykket ned til OBOS-Ligaen. Lars Bohinen er hentet inn som ny trener og mange har forlatt klubben. Nå bytter de også kaptein. Lillebror Riise er ferdig og veteran Fredrik Carlsen er ny kaptein 

Fredrik Carlsen er i sin tiende sesong i Aalesund valgt som kaptein av trener Lars Bohinen.

Les: Aalesunds Fotballklubb gratulerer John Arne Riise med heder

«Jeg visste jeg var en av kandidatene. I tillegg var det mulig Lars ville ha en ny kaptein siden han er ny i klubben. Men jeg trodde egentlig at Bjørn Helge skulle fortsette» sier Fredrik Carlsen til Folkebladet.

28 år gamle Carlsen omtales som både rolig og balansert, vervet som kaptein har stått mellom Carlsen og de to tidligere kapteinene Oddbjørn Lie og Bjørn Helge Riise.

I tillegg til å være rolig og balansert begrunner Bohinen valget med at han er godt likt og er en ledertype.

«Jeg tror jeg kommer til å være den samme spilleren jeg alltid har vært. Jeg skal jobbe så hardt som jeg har brukt å gjøre, og det er viktig å være et godt forbilde for de andre. Samtidig kommer jeg til å bruke de gutta rundt meg til å hjelpe meg videre».

Bjørn Helge Riise var lenge usikker usikker på om han skulle ta en sesong til, og at han opplevde kapteins jobben som tung. Det blir lettere å bidra til å dra klubben opp igjen til Eliteserien når han bare er en vanlig spiller.