Bare så du vet det, Major League Soccer (MLS) har latt seg inspirere av de andre amerikanske ligaene da de satte sammen sitt regelverk, så veldig mye er forskjellig fra hvordan det er i Europa. – Nå tar forbundet en ekstra titt på lønna som David Beckham sørget fro at den franske midtbanespilleren fikk da Inter Miami signerte han i 2020.

Blaise Matuidi kom gratis fra Juventus, den italienske storklubben på sin side betalte Paris Saint-Germain 25 millioner euro i 2017.

Inter Miami, hold deg fast, kan ha betalt Blaise Matuidi på en feil måte!

Les: Det tok Gennaro Gattuso litt over et år å bli drittlei av Aureli De Laurentiis

Matuidi ble ikke kunngjort som en utpekt (designated) spiller, da klubben sa at den i stedet brukte målrettede tildelingspenger (targeted).

Hvert lag kunne i 2020 bruke 2,8 millioner dollar i målrettede tildelingspenger til høykostnadsspillere uten å overskride lønnsgrensene, som var 4,8 millioner dollar for de første 20 spillerne i troppen.

MLS undersøker derfor om dette var tilfelle.

«Major League Soccer har startet en formell gjennomgang av Inter Miamis signering av midtbanespilleren Blaise Matuidi, og har spesielt undersøkt om signeringen av spilleren overholdt Major League Soccers lønnsbudsjett og retningslinjer».


Inter Miami ga ut en egen uttalelse som svar på nyheten om etterforskningen.

«Inter Miami anerkjenner uttalelsen fra Major League Soccer i dag, og vi ser frem til å engasjere oss fullt ut i ligaens gjennomgangsprosess,»

Matuidis første sesong i MLS
Etter å ha vunnet verdensmesterskapet med Frankrike i 2018, tilbrakte Matuidi ytterligere to år i Juventus før han satte penn på papir i en avtale med Inter Miami 13. august.

Les: Dean Henderson får muligheten til å skvise ut David de Gea

Franskmannen hadde ikke en god start på livet i klubben, og scoret bare ett mål i 15 MLS-opptredener i 2020.