Dansk dynamitt. (foto: brentford, twitter)

Alan Shearer, Henning Berg. Som vi digget Blackburn på 1990-tallet. Nå ligger den stolte klubben i løypa til å ta steget tilbake til øverste divisjon. En spillesulten danske skal bidra inn mot sesongavslutning.

Daily Mail hevder Blackburn-manager Tony Mowbray har blinket ut den sentrale midtbanespilleren Mads Bidstrup som forsterkning. Ifølge den engelske avisen går Blackburn for leie ut sesongen. Den danske U21-landslagsspilleren har bare 36 minutter på banen i Premier League, men viste i FA Cup-kampen mot Port Vale med to assist i 1-4 seieren at han har mye inne.

Les: Buffon overbevist om at Juventus har skaffet seg spiller fra samme hylle som Haaland og Mbappé

Thomas Frank og gjengen har hatt ekstrem teft når det gjelder å hente spillere som leverer i Championship og nå Premier League. Bidstrup fikk fire Championship-kamper forrige sesong, for Blackburn kan den fremadstormende dansken være gull verdt.

Bistrup var en av de store talentene hos Ståle Solbakkens FC København, men valgte allerede som 16-åring å ta steget ut i den store verden til RB Leipzig. FCK-trener Solbakken hadde da delte følelser.

– Det er stor interesse rundt våre spillere som blir utviklet fra vår talentavdelingen, og i dette tilfellet fikk vi en ekstraordinær sum for Bistrup. Vi vet at Mads og familien har tenkt grundig gjennom dette. Vi gråter med det ene øyet, og smiler med det andre, sa Solbakken til klubbens hjemmeside.

Det ble likevel inget langt opphold i Tyskland på Bistrup. I juli 2020 bar det over til Thomas Frank og Brentford, som hadde et prosjekt som viste seg å holde mål til opprykk. Nå handler alt for Bistrup om å etablere seg på et høyt nivå, hos Blackburn kommer billetten til spilletid.

Med en andreplass på Championship-tabellen og utfordrer til Fulham på topp, kan det bli gjensyn med Blackburn i Premier League. Mads Bidstrup er garantert tent på å gjøre sin del av denne jobben.

OPPDATERT: Sorry, Blackburn-supportere, det endte med leie til FC Nordsjælland.

Les: The Athletic: Liverpool forbi Tottenham, har vunnet kampen om neste store i Premier League