Jesper Daland

Det ser ut til at Jesper Daland blir godt mottatt i Belgia, pressen var tilstede da den tidligere Start-kapteinen fikk sin debut i en vennskapskamp mellom Cercle Brugge og som forberedelse til Malo-les-Bains mot USL Dunkerque.

HNL skriver på sin førsteside: Jesper Daland (Cercle Brugge) var kaptein på norske IK Start: «Jeg liker å ta ansvar»

Avisen fortsetter: I løpet av andre omgang tok nykommerne Jesper Daland og Miangue senteret sammen bakerst. «Justeringen min går veldig greit,» ler 21 år gamle Daland, som Cercle investerte mer enn en million euro i.

Les: Viktor Hovland gikk hele veien!

Da treningsøktene startet, fikk Yves Vanderhaeghe bare lov til å ønske Jesper Daland velkommen som en ressurs. Noen dager senere signerte Senna Miangue også for de grønn-svarte. De to sentrale forsvarerne må snart fylle hullet etter avgangene til Taravel, Pavlovic, Bates og Marcelin. Et stort ansvar, spesielt for den 21 år gamle Jesper Daland, som er klar for sitt første eventyr på fremmed jord.

Les: Kristoffer Ajer liker ikke han blir for dyr

“Hvorfor ble det Belgia?

Fordi Cercle Brugges interesse var mest konkret og overføringen min ble fullført akkurat i tide, den siste dagen i overgangsvinduet i Norge. Denne serien er høyt ansett i Europa. Jeg har informert meg godt fra en rekke landsmenn som jobber i Belgia. Andreas Hanche-Olsen i AA Gent for eksempel, og også Kristian Thorstvedt i Racing Genk. Jeg spilte med ham før på Stabæk i Oslo og på norske U21. Jeg hørte at fotball spilles i høyt tempo her i Belgia, og at de fleste lag er veldig jevnlige. Fysisk fotball også, med mange dueller. En utfordring jeg ser frem til. ”

Daland var som kjent kaptein på Start som rykket ned. – Det å være kaptein har likevel gitt mersmak.

“Til tross for min unge alder liker jeg å ta ansvar, at kapteinsskapet var veldig viktig for meg. Men dessverre Start rykket ned fra Eliteserien. Et slag, spesielt fordi vi hadde et veldig sterkt lag. Vi trakk (uavgjort) imidlertid halvparten av kampene våre og endte med ett poeng for lite på den siste dagen for å opprettholde oss selv. Men jeg hadde en sterk sesong selv, som oversatte til mye interesse for meg. Jeg håper å ha tatt det riktige valget med Cercle. De første ukene gikk bra. Hyggelige, hardtarbeidende mennesker i en ekte familieklubb. Justeringen vil snart være over. ”