The Gaffer. (foto: villa, twitter)

Da Steven Gerrard ble hentet til Villa Park i november 2021, var vi spente på hvilke Liverpool-tråder den nye manageren skulle trekke i. Liverpool-legenden gikk heller til Camp Nou for å «redde» en tidligere medspiller.

Philippe Coutinho ble hentet på leie fra Barcelona og brukte få uker på å etablere seg hos Villa med Gerrard-fotballen han kjente til fra før. Her var det en manager som visste hvordan spillet skulle legges opp for at Coutinho skulle få utnyttet potensialet han viste hos Liverpool frem til 2018.

Les: Diaz-overgang klaget inn til FIFA

Venstrevingen har så langt vært 15 kamper på banen i Villa-drakt, levert 4 med 3 assists, og har gitt klubben en helt ny dynamikk i angrepet. Spørsmålet nå er om Aston Villa er overbevist nok til å trykke på kjøpsopsjonsknappen og sende rundt 34 millioner euro til Barcelona for å løse deres Coutinho-floke.

Gerrard svarer på det vi lurer på.

-Vi vil gjerne ha Philippe Coutinho her neste sesong, det er helt sikkert, sier Villa-manageren til BirminghamLive.

Helt sikkert.

Det betyr at Villa-ledelsen har gitt grønt lys til å starte forhandlinger med Barcelona om permanent overgang. Med kontraktsutløp sommeren 2023 er dette siste sjanse for Barcelona å begrense tapet noe på investeringen de plasserte i Coutinho på nærmere 1,5 milliarder kroner.

Noe sier oss at vi har bare sett begynnelsen på noe stort med Coutinho. Tenk når Gerrard har en sommer og full sesong på å få Coutinho inn i et velsmurt Villa-angrep. Yes!

(Fra google)

Les: Erling Haaland har tatt det beste valget