Niko Kovac

Allerede for noen dager siden var den en dårlig sjult hemmelighet at Ligue 1 klubben Monaco var i ferd med å sparke den tidligere Bayern München manageren ( og spiller i sin tid) Nico Kovac. – Det snakkes om at han returnerer til Red Bull systemet der han avsluttet sin aktive karriere og tok sine første skritt i sin manager karriere. (Var akademi ansvarlig i Red Bull Salzburg)

I Monaco har det ikke akkurat gått som håpet, klubben i fyrstedømmet hentet inn Kovac sommeren 2020 i håp om at han skulle utøve mirakler og tukte Paris Saint-Germain slik de gjorde i 2017.

Les: Rangnick ikke særlig gira på de store endringene

Sist sesong endte Monaco på en fullt akseptabel 3.plass i Ligue 1, men denne sesongen har gått tregere. Pr i dag, ligger de på 6.plass etter 19.kamper.

Omtrent samtidig som Monaco sparket sin manager annonserte se signatur av Vanderson de Oliveira Campos, høyreback fra den brasilianske klubben Grêmio.

Les: Everton kaster ikke bort tiden: Første forsterkning på plass!

Denne sesongen ble Monaco utslått i mesterligakvalifiseringen, og laget er bare på 6.-plass i Ligue 1 etter halvspilt serie. Etter 19 serierunder ligger Monaco på 6. plass 17 poeng bak suverene PSG.

«Vi har besluttet å skille lag med Niko Kovac. Han fikk beskjed om dette torsdag»

Klubben lover å presentere en ny hovedtrener med det første. Inntil da får reservelagstrener Stephane Nado ansvaret.

Monaco møter Quevilly Rouen i cupen søndag. Neste seriekamp er mot Nantes 9. januar.