Ralf. (foto: united, twitter)

Da Manchester United la ut Twitter-meldingen: «Thanks, Ralf», etter Crystal Palace-tapet i siste runde, var det ikke bare vi som stilte spørsmålet: «Takk for hva?». Heldigvis har United-ledelsen nå innsett at avgjørelsen de gjorde da de hentet inn «Herr Gegenpress» var feil.

Desperasjonen hos United var tydeligvis stor da Rangnick forhandlet seg til en rådgiverrolle etter endt vikariat ut 2021/22-sesongen. Da tyskeren entret Old Trafford var det som den store redningsmannen som først skulle lede klubben til suksess i Champions League og topp-fireplass i Premier League.

LES: Jens Petter Hauge i full «steam» får ny kontrakt og et kraftig lønnshopp

Så skulle han være den som pekte ut kursen for klubben, gi råd om hvilke av spillerne som skulle bli, hvem som skal ut og hvem som skulle inn. I tillegg skulle han være med å guide United frem til den rette permanente manageren (i starten så han seg selv som dette).

I april skjønte vi at det var en holdningsendring på Old Trafford. Det var tydelig at i takt med manglende suksess i Premier League etter nyttår, virket Rangnick mer og mer ute av loopen. Så da bekreftelsen kom i slutten av april på at han de siste månedene hadde kjørt et parallelt løp som endte med jobb som landslagssjef for Østerrike, da skjønte vi at Rangnick var historie hos Man United.

Bekreftelsen kom dagen etter Champions League-finalen.

-Etter gjensidig avtale, vil Ralf nå kun fokusere på sin nye rolle som trener for det østerrikske landslaget, og vil derfor ikke begynne i sin konsultentrolle på Old Trafford, skriver United i en pressemelding.

Takk, takk og TAKK!