Hutchinson en siste gang gjennom den røde tunnelen. (foto: arsenal, twitter)

Det skjer hver sommer. Et talent klubben har brukt mye ressurser på og som har en tiltenkt rolle på seniornivå, blir hentet av en av rivalene. Arsenal hadde et stort angrepstalent i Omari Hutchinson som har jobbet seg oppover akademiet siden 2015, når skal Chelsea høste på jobben som er gjort med 18-åringen.

Den offensive midtbanespilleren ble denne uken overtalt til å bytte til den blå drakta etter at forhandlingene med Arsenal strandet. Han forlater Arsenal etter 24 kamper på U18-laget (9 scoringer og 9 assists), 22 kamper på U21-laget (8 scoringer og 7 assists). Tenåringen har dobbelt-pass muligheten, som har gitt debut både på det engelske ungdomslandslaget og a-landslaget for Jamaica.

LES: BBC: Manchester United og Ajax er enige!

Nå skal Hutchinson stake ut kursen sammen med Chelsea.

-Vi er glade for at Omari valgte å skifte til Chelsea. Han er en fremragende forsterkning som kommer til oss som et spennende og fremadstormende talent, som håper å sette et raskt avtrykk i seniorfotballen, sier lederen for ungdomsrekruttering hos Chelsea, Jim Fraser.

Nå viser historien at nåløyet for å slippe til i voksendrakt på Stamford Bridge er ekstremt trangt, mens Arsenal de siste sesongene har vist at de beste tenåringene finner sin plass hos Arteta.

Surt for The Gunners, en spennende signering for Chelsea. Da satser vi på at Hutchinson selv kan klappe seg på skulderen om ett års tid og si at dette var det beste valget for seg selv.