Fábio Vieira

Porto var tydeligvis ivrige etter å fortelle at deres «egenproduserte» spiller er klar for toppen av verdens tøffeste liga. Nå endte Arsenal som kjent på den sure 5. plassen i Premier League, men ambisjonene til London-klubben er klart høyere. Nå skal nok en ung spiller inn i den allerede unge Arsenal-troppen.

Mike Arteta har vist noe av det enorme potensialet som ligger i en gjeng med spillere som Saka, Ødegaard og resten av ungdomsgjengen. Fabio Vieira er nå klar for å dra på seg den røde og hvite drakta før neste sesong.

LES: Barcelona viser Dani Alves overraskende utgangsdøra

22-åringen har spilt hele karrieren hos Porto, stort sett som offensiv midbanespiller, men takler alle rollene han blir tildelt på midtbanen. Selv om overgangen ikke er formelt på plass, informerte Porto på fredag at det er enighet om overgangssummen der Arsenal betaler 35 millioner euro pluss bonuser.

Vieira leverte en perle av en sesong, med 16 assists og 7 scoringer på 39 kamper, og har noe «Bruno Fernandes» over seg. Det har ikke blitt debut på seniorlandslaget til Portugal ennå, men 20 kamper og 11 scoringer på U21-landslaget forteller at dette ikke er langt unna for Vieira.

LES: Inter Milan-direktør bekrefter de går for den umulige signeringen

Det blir spennende å se hvordan porguiseren settes opp av Arteta i forhold til Martin Ødegaard, vi tar dette uansett som en spennende og sterk signering.