Farhad Moshiri

Newcastle ble til slutt solgt, Chelsea det samme. Som en av de desidert råeste eksportvarene i sportsverden, er investorer fra de fleste kontinentene på jakt etter å eie en Premier League-klubb. I den blåe delen av Liverpool har Everton-eieren signalisert at han har gått lei av av å dra lasset alene.

Fahrad Moshiri gikk tidligere i måneden ut og beklaget overfor Everton-supporterne for feilvurderingene på overgangsmarkdedet de siste sesongene, det er ingen hemmelighet at han er åpen for nye investorer i klubben som kan bidra med kapital – eller like godt overta aksjemajoriteten.

LES: Mourinho har United-klippe i boks, City-spiller neste!

BBC hevder et konsortium med Peter Kenyon i spiss nå gjør et fremstøt for å kjøpe den stolte, men skakkjørte klubben. Kenyon er ingen hvem som helst i fotballens verden, men bakgrunn som administrerende direktør både hos Manchester United og Chelsea.

Kenyon jobber for fotballkonsulentbyrået Opta Adviseros, som ifølge BBC også var inne i bildet da Newcastle var på jakt etter nye eiere. BBC skriver Kenyon står i spissen for gruppen med de amerikanske kaksene Maciek Kaminski og John Thornton.

Vi får håpe for Frank Lampard sin skyld at eierskiftet ikke kommer på plass på en stund. For skjer dette, minner dette på situasjonen Steve Bruce fikk kastet på seg midt i sesongen som endte med «frivillig» exit.

LES: Presenterte Vincent Kompany med historisk sus