Still love you. (foto: city, twitter)

Det spekuleres flittig om hvem som skal erstatte Sergio Agüero en av de aller viktigste spillerne til Manchester City de siste ti årene. – Alt fra Romelu Lukaku til vår egen Erling Braut Haaland blir foreslått.

BBC spiller spørsmålet: Kan høyrevingen Ferran Torres være erstatning for spissen Sergio Aguero? – (Og svarer nesten umiddelbart)

Les: Sergio Agüero signerer for spansk gigant etter Champions League-finalen

Ferran Torres kom til Manchester City for 21 millioner euro fra Valencia i august 2020 og er ifølge Transfermarkt verdt ca 50 millioner euro nå.

Søken etter en spiss, som trolig ville litt en av de aller største i overgangshistorien kan være avblåst før den egentlig er i gang, det trengs noe fantastisk for å finne en erstatter for en klubblengede av Sergio Agüero sin størrelse. – Det snakkes om minst en milliard.

Men kan det være at en spiller de signerte i fjor sommer – som ving – har det som trengs for å fylle tomrommet etter argentineren?

Litt nølende er BBC i ferd med å si ja. Etter Ferran Torres fikk sitt første Premier League-hat-trick i Citys 4-3-seier på mot Newcastle på fredag er ekspertene litt mindre nølende. – Dessuten en milliard spart er en millard tjent!

Les: Forrykende kamp av Ferran Torres

Eksertene sier: Ferran Torres viste en angriperes instinkt med alle målene sine, og produserte en sublim flick for sitt første, og avsluttet første gang fra Gabriel Jesús kryss for sitt andre, og var deretter på rett sted å slå etter Joao Cancelos skudd hadde truffet treverket.

Torres har nå syv mål i Premier League og 19 totalt for klubb og land denne sesongen – den beste avkastningen i 21-åringens karriere.

Så har City-sjef Pep Guardiolas sommerjakt etter en spiss avsluttet før den har begynt?

Les: Tabbe av Tottenham å hente inn Rafael Benitez

Sergio Aguero har scoret 258 mål på 389 kamper for Manchester City
Guardiola har klart noen av de beste angrepsspillerne i fotballen i løpet av sin tid som ansvarlig for Barcelona, ​​Bayern München og Manchester City, så han har en ganske god ide om hva slags egenskaper en fremtidig stjerne i verdensklasse må besitte.

Etter å ha ankommet fra Valencia i fjor sommer som en bred spiller, var Torres scoringsstatistikk ikke bemerkelsesverdig. Han hadde kun klart ni mål på tre sesonger i profesjonell fotball, med seks av dem som kom forrige periode.

Torres ankom i utgangspunktet Manchester som erstatning for vingen Leroy Sane, men Guardiola så nok et angripende talent hos unggutten til å begynne å spille ham i midten som en falsk nr. ni noen ganger.

Nå har imidlertid Torres ‘rovdyrinstinkt gjort at Guardiola mener han kan fungere som en «ekte» nummer ni.

«Han har utrolige tall i sin første sesong i Premier League,» sa Guardiola etter seieren over Newcastle.

«Han er så klinisk. Jeg må tenke på ham som en spiss.»

Hvordan sammenligner Torres seg med Citys andre angrepsalternativer?
Guardiola har Jesus som et ortodoks spissalternativ, men har også spilt Raheem Sterling, Kevin de Bruyne, Phil Foden, Ilkay Gundogan og Bernardo Silva som falske niere.

Av alle angrepsalternativene er det imidlertid Torres som har vært den mest dødelige.

Han har den beste skytingsnøyaktigheten til enhver City-spiller (60%) og har også den beste konverteringsfrekvensen.

  • Hvorfor Torres kan hevdes å være Man Citys mest potente spiss
  • Spillerens skytingsnøyaktighet (%) Skuddkonverteringsfrekvens
  • Ferran Torres 60 28 7 mål
  • Phil Foden 58.06 22.58 7 mål
  • Raheem Sterling 56.25 21.28 10 mål
  • Riyad Mahrez 53.85 23.08 9 mål
  • Ilkay Gundogan 50 27,5 12 mål
  • Kevin de Bruyne 48 6.38 5 mål
  • Gabriel Jesus 44.83 27.59 8 mål
  • Når det gjelder antall mål scoret, er han selvfølgelig ikke foran.

Gundogan leder an med 16, med Foden, Sterling og Riyad Mahrez på 14 og Torres ved siden av Jesus på 13 for klubben sin.

Men Torres scoringsform har virkelig blomstret nylig, med syv mål i de siste åtte kampene for klubb og land, men det var hans mål mot Crystal Palace 1. mai som virkelig overbeviste Guardiola om at han har muligheten til å være en førsteklasses Premier League-spiss. .

«Ferran har scoret mange mål, men i dag var den første kampen, jeg så at han kan takle det fysiske i Premier League,» sa Guardiola etter 2-0-seieren mot Palace.

«Han var en liten gutt, og nå er han en mann, når du har denne aggresjonen i Premier League er det bra.»