Vincent Kompany og Sander Berge

Manchester Citys forsvarslegende og Burnley manager Vincent Kompany var for å si det forsiktig et overraskende valg av den tyske giganten Bayern München. Det å finne en erstatter for Thomas Tuchel som ikke har klart å engasjere verken spillere eller fans er vanskeligere en noen skulle tro.

I februar opplyste Bayern at Tuchel fristilles fra sine oppgaver i sommer. Klubben endte denne sesongen troféløs for første gang siden 2011/2012.

Minner mer om et reality-show enn en rekrutteringsprosess

Litt usikker, men jeg tror at Bayern München har vært i kontakt med minst seks kandidater og fått nei før Vincent Kompany.

Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick og Oliver Glasner har alle takket nei, til og med Thomas Tuchel takket nei da han ble spurt om han likevel ville bli med videre. Han er desverre for Manchester United fans for øyeblikket øverst på Sir Jim Ratcliffe sin ønskeliste.

For et par dager siden ble Bayern München og Vincent Kompany om en avtale og som Bild skrev, da gjenstår det bare å bli enige med Burnley. – Lettere sagt enn gjort!

Les: Der kom den første Liverpool-spilleren som vil slutte i klubben etter kunngjøringen av Arne Slot

Til tross for at Vincent Kampany ledet Burnley tilbake til Championship (eller mulignes derfor) krever de vanvittig mye for å slippe sin manager. – Ikke like mye som da Bayern München forhørte seg om Crystal Palace manager Oliver Glasner, men likevel alt for mye. (100 millioner euro)

Bayern München og Burnley forhandler akkurat nå om sjefen til Sander Berge, og de samtalene går ikke veldig bra.


Prislappen er satt til 20 millioner pund omtrent 270 millioner kroner og Bayern har sagt seg villige til å betale 10 millioner euro som er under halvparten. (ikke enige om valuta engang)

Bayern München og Burnley står milevis fra hverandre og Bild tror de to klubbene kommer til å bruke litt tid og lande på ett sted i midten. Sky Tyskland har tidligere opplyst Vincent Kompany har fått tilbud om kontrakt ut 2027 og en lønn på 8 millioner euro av Bayern München.

Den norske defensive midtbanespilleren Sander Berge som kom til klubben i fjor sommer er ikke overbevist om at Championsship er det rette stedet å være neste sesong. Vincent Kompany var en svært viktig del av hans beslutning om å gå til Burnley. Sander Berge som har kontakt frem til sommeren 2027 hyllet sin manager på landslagssamling. Til VG brukte han ordet revolusjonerende.

Les på Spanskfotball: Atlético Madrid kaptein Jan Oblak kan være på vei ut

I tillegg til Burnley har Kompany tidligere ledet Anderlecht. Som spiller tilbrakte han over ti år i Manchester City.