Akademisjef Jochen Sauer. (foto: bayern)

Når «Ordnung muss sein»-klubben skal forklare seg i en sak som ikke er helt innafor, blir det alltid underholdende. Denne gangen er det en 9-årig spiller som hentes til klubben som del av en totalpakke for en familie stappfull av fotballtalenter.

Alex Hentcho Nseke er ni år ung (!) og har fått kontrakt med Bayern München. Dette kommer som del av en totalpakke der Bayern har jaktet storebror Aristide Hentcho Nseke, som frem til nå har spilt for Mainz. Nå er Aristide på plass i Bayern, med i opplegget har også brødrene Aviel Hentcho Nseke (12 år) og mini på ni blitt del av Bayern.

LES: Nottingham Forest klar for storsignering!

Ikke overraskende kom det sterke reaksjoner på opplegget til Bayern. Sportsdirektøren hos Mainz var selvfølgelig skuffet og vonbroten.

-Vi ville gjerne ha beholdt de tre guttene. Vi prøvde alt, men familien valgte München, sier direktøren til Sky Sports Germany.

Akademisjefen hos Bayern møter kritikken på fremgangsmåten.

-Etter at vår scoutingavdeling kontraktet foreldrene om deres eldste sønn, understreket familien at et bytte av klubb kun skjer hvis hele familien flyttet til München. Mainz ble informert i begynnelsen av samtalene og var alltid involvert. Sammen ble vi enige om en passende treningskompensasjon. Alt var meget profesjonelt mellom klubbene, forteller Bayern akademisjef Jochen Sauer til Sky Sports.

Høre jo ryddig ut?

LES: Conte gidder ikke ta med seg spillere som likevel sendes på dør til Sør-Korea

Ifølge Sky Sports er det ikke 14-åringen som er det største talentet, men 9-åringen Axel. Miniputten har allerede rukket å drible seg til 20 000 følgere på Tiktok (lenge leve sosiale medier!) og Nike har sikret seg kontrakt med 9-åringen og brødrene.

Vi aner at det også ligger noen ekstremt ambisiøse foreldre bak, men Bayern München klarer ikke helt å forklare seg bort fra denne. Hadde en annen klubb rasket med seg tre av Bayerns barnestjerner, tipper vi verden ville ha fått høre det.

LES: Fornyet usikkerhet rundt Ecuadors deltakelse i Fotball-VM

Vi har sluttet å la oss overraske. Når det kommer til stykket handler fotball om titler og money, money, money.