Fernandes. (foto: barcelona, twitter)

Matheus Fernandes ble oppdaget av Barcelonas speidere hos brasilianske Palmeiras i 2019. Ikke mange månedene senere satt midtbanespilleren på flyet til Europa. Det er ikke første gang Barcelona eller Real henter sine neste storstjerner fra sambaens hjemland, men denne gangen dreide det seg om en 21-åring til 7 millioner euro.

Spanske journalister satt og klødde seg i hodet, og skjønte ikke helt greia. Nå viser det seg at Barcelona heller ikke skjønte greia de selv hadde satt i bevegelse.

Les: Salah gir spansk avis en kommentar som ikke akkurat bør berolige Liverpool-supporterne

For Fernandes var dette garantert drømmen å kunne gå ut på Camp Nou i fotsporene til Ronaldinho og de andre brasilianske Barca-legendene. Det ble med et kjapt bilde i Barca-drakt før Fernandes ble sendt på utlån til Real Vallodolid.

Ikke noe uvanlig i det. Så langt.

Tre kamper senere var han tilbake hos Barcelona. Her har det blitt 17 minutters spilletid mot Dynamo Kiev i Champions League-kvalikkamp. Ifølge El Mundo Deportivo har Barcelona bestemt seg for å kvitte seg med brasilianeren allerede til sommeren. Problemet skal være at det knapt finnes noen aktuelle kjøpere.

(foto: fernandes, twitter)

Fernandes har kontrakt til sommeren 2025, så det kan ikke være tvil om at det var langsiktighet da Barcelona hentet spilleren til Europa. Det virker som den nye klubbpresidenten Joan Laporta har en solid opprydningsjobb i hele Barca-systemet foran seg.

Les: Haalands sinna-agent driter i Manchester United