Xavi snart kvitt overflødig danske. . (foto: xavi, twitter)

Barcelona har det siste halve året vært gjennom en vill redningsaksjon der klubbpresidenten sjonglerer med så mange baller i lufta at flere er dømt til å falle ned i bakken. Martin Braithwaite er en av disse «ballene» som ikke har fulgt Joan Laportas ordre.

Deadline Day er kommet, etter å ha nektet å godta Barclelonas krav om at han presses ut av klubben med to sesonger igjen av kontrakten uten en solid kompensasjon, er den danske landslagsspilleren klar for å nøye seg med rundt 25 millioner kroner.

LES: Guardiola trengte bare fem kamper med Haaland før den utrolige konklusjonen var klar

Det som gjør det hele spesielt, er at Braithwaite er så oppsatt av å bli boende i Barcelona at han ifølge Radio Estadio er i forhandlinger med Espanyol. Byrivalen har aldri vært på samme nivå som FC Barcelona, men ifølge Gerard Pique er dette derbyet mer intenst enn selv El Clasico mot Real Madrid.

Drar Braithwaite med seg 2,5 millioner euro og bytter direkte over til byrivalens drakt, begår han den største «fotballsynden» ihuga supportere kan tenke seg.

Som Barcelonas rikeste spiller og suksessrik forretningsmann, tipper vi dansken er mindre opptatt av supporternes emosjoner.

LES OGSÅ: Ola Kamara er Wayne Rooneys viktigste spiller