Frenkie De Jong ble til en av verdens beste midtbanespillere i Ajax, nå skal mentoren fortsette jobben.

Manchester United er angivelig nær ved å fullføre det som beskrives som en fantastisk overgang på 80 millioner euro for Barcelona-stjernen Frenkie de Jong. – Sjefene på Old Trafford fikk klar beskjed om at en bytteavtale med Harry Maguire ikke kom på tale. – De prøvde seg så med Alex Telles og Marcus Rashford, men svaret var fortsatt nei takk. 1. milliard kroner eller glem det!

Nå ser det ut til at enighet er oppnådd på 80 millioner euro, pluss bonuser.

Den nederlandske landslagsspilleren ble tidlig øremerket et toppmål av påtroppende Manchester United manager Erik ten Hag, som vil at han skal lede sitt nye prosjekt på Old Trafford.

Les: Erik ten Hag har allerede kommet med en avgjørelse som vil skape misnøye

De Jong spilte under Ten Hag i Ajax og utviklet seg til å bli en av de beste midtbanespillerne i verden i 2018/19-sesongen. – Sesongen da Ajax slo ut både Real Madrid og Juventus i et sensasjonelt løp til Champions League-semifinalen.

Sky sports melder at paret ser ut til å bli gjenforent igjen. Med Barca som sliter økonomisk, sies det at De Jongs avgang til United er «95% bekreftet».

De Jong signerte for Barcelona i en overgang på €75 millioner til Barca i 2019 og har spilt 139 ganger for Blaugrana. Tirsdag etter 3 – 1 seieren mot Celta sikret Barcelona andreplassen i La Liga etter Real Madrid.

Les: Nekter at mine skattepenger skal finansiere Elon Musk

«Kvaliteten til spillerne dine bestemmer hvordan du vil spille, og med hvilket system,» sa Ten Hag om bruken av De Jong tilbake i 2019.

«Vi måtte finne en måte å få Frenkie til å fungere best mulig. Du så hans utrolige talent, men hvor må vi bruke ham for å få det beste ut av ham og talentet hans?

«Til slutt bestemte jeg meg for å spille med to «nummer 6»-spillere på banen. Når jeg gjorde dette så du hvor mye bedre han ble på banen, og hvor mye bedre han fikk hele laget til å spille og spesielt angriperne.