Inigo Martinez

La Liga tabellen ser denne sesongen ut som den pleier, Barcelona og Real Madrid ligger på første og andreplass hvor bare målforskjellen skiller. – Det er tidlig, men allerede har skader gjort seg meldende. Barcelona som hadde en imponerende kjøpe sommer med spillere som Robert Lewandowski, Raphinha og Jules Konde vil styrke laget for andre halvdel av sesongen i vinter.

Den imponerende starten på sesongen har kostet, de blitt rammet av flere skadeproblemer, og det kan true resten av sesongen, manager Xavi Hernandez skal være glad for pausen laget får i forbindelse med Fotball VM i Qatar, men samtidig være svært nervøs for nye skader.

Marca skriver: Har ikke noe valg hvis suksessen skal fortsette!

Les: BBC: Manchester United legende Michael Carrick i samtaler om sin første faste managerjobb

Barcelona ble «hardt» rammet i forrige pause: Konde pådro seg en skade mens han spilte for Frankrike, og er usikker for El Clasico senere denne måneden, da ligaens to beste går mot hverandre.

Ronald Aruajo led en lignende skjebne mens han spilte for Uruguay, og han har valgt å operere seg til fordel for sin langsiktige karriere, han ofret verdensmesterskapet for å bli bedre når det nye året kommer.

Xavi har måttet bruke andre alternativer som Eric Garcia og Gerard Pique, samtidig som Andreas Christensen også er skadet, noe som har tvunget dem til å se nærmere på overgangsmarkedet.

Les: Dealen på plass 14 dager etter Barcelona og Atlético Madrid begravde stridsøksene

Som et resultat ser Barcelona på et overgang for Athletic Clubs Inigo Martinez, en forsvarer de lenge har vært interessert i, og som de går for i januars overgangsvindu.

Martinez har hatt en god karriere i Real Sociedad, og Barcelona ser ham som det ideelle alternativet fremover.

31-åringens kontrakt utløper ved slutten av sesongen, noe som betyr at Barcelona kan få ham billig, noe de også trenger økonomisk.

Barcelona vil ønske å opprettholde sin positive start på sesongen og ikke se sesongen spore av i de senere stadiene, noe som gjør signeringen av en ny forsvarer er avgjørende i januar.