Xavi Hernandez strekker hendene i været etter 3 - 1 seieren over Napoli var et faktum

Det rakner helt for Jordan Hendersons klubb!

Vi husker da Ajax var den solide klubben med et av de beste akademiene, unge spillere og dyktige ledere, der totalsummen ga stor økonomisk og sportslig suksess. Alt annet enn situasjonen anno 2023/24.

I februar 2022 ble sportsdirektør Marc Overmars kastet ut av klubben etter «upassende oppførsel» overfor kvinnelige kollegaer. Sommeren 2023 forsvant suksesstrener Erik ten Hag til Old Trafford, etter dette har Ajax-spillerne måtte forholde seg til 5 ulike trenere (noen vikarer). I mai trakk mangeårig Ajax-boss Edwin van der Sar seg fra jobben. I september 2023 sparket klubben sportsdirektør Sven Mislintat etter fire måneder i jobben. September 2023 stormet Ajax-supporterne gressmatta etter tap mot Feyenoord og sportslig krise.

Les: Solskjær var ikke på Sir Alex Ferguson sin lekkede Manchester United UT-liste

Etter nyttår har ting sett ut til å falle litt mer på plass for Eredivisie-giganten. 4. plass på tabellen og 28 poeng bak erkerival PSV gjør fortsatt vondt, men med Jordan Henderson i klubben har optimismen så smått kommet tilbake (hjalp ikke mot Aston Villa i Conference Leagues 8.-delsfinale). På tirsdag kom så nok en fotballbombe fra Ajax.

Klubbens administrerende direktør, Alex Kroes, er suspendert. Årsaken er at det har kommet frem at Kroes frem til han ble ansatt i august i fjor har kjøpt en haug med Ajax-aksjer ukentlig. Dette har fått Amsterdam-klubben til å søke juridisk rådgivning, der det fryktes at dette faller inn under innsiderhandel. You think?!

Nå ønsker de «gjenværende» i klubben å hente inn en manager som er så blendende at fans, sponsorer, spillere og presse skal glemme alt det negative som har skjedd.

Xavi har annonsert at han vil forlate Barcelona på slutten av denne sesongen, selv om de katalanske gigantene sies å ønske å beholde legenden.

Etter oppsigelsen kan 44-åringen flytte nordover. Xavi er ønsket som redningsmann akkurat som da Barcelona fikk overtalt han til å forlate en rolig og godt betalt jobb i Qatar. Ifølge Sport har Ajax, hvis manager John van ‘t Schip slutter etter sesongen, ham på ønskelisten.

Les: Premier League gjør seg klar for Julian Ryerson

Den nederlandske giganten må blant annet se på spanjolen som en kvalitativ talentutvikler og det er noe som verdsettes.

Sport opplyser imidlertid at mye tyder på at Xavi tar et sabbatsår etter at han forlater Barcelona.