Vinneren. (foto: barca, twitter)

Det skal egentlig ikke være innafor for Xavi, som gjennom hele karrieren har kjempet mot erkerivalen i Madrid, men når tidene er tøffe skyves hindringer som dette til side.

Barcelona har en gedigen utfordring på topp. Etter at Sergio Aguero ble tvunget til pensjonstilværelsen tidligere enn planlagt, står Xavi uten spilleren som skal hamre inn scoringer på bestilling. Med Champions League-kvalikplassen i La Liga i fare, har ikke Xavi tid til å lære opp noen nye.

Høyrevingen Ferran Torres ble denne uken hentet fra City, men Xavi trenger også en senterforward som bruker minimalt med tid til å akklimatisere seg før han gjør det han kan best: Score mål.

Les: Bekreftet: Nå er det John Terrys tur på Stamford Bridge

Edinson Cavani er en sånn spiller, som nå ikke overraskende linkes til Barcelona. Mer overraskende er linken til Alvaro Morata.

Født og oppvokst i Madrid med gjennombruddet hos Real Madrid. Det ble riktignok «bare» 95 kamper på senterforwarden i Real-drakt (pluss 61 hos Atletico Madrid), men likefullt en spiller hos Barcas fotballfiende.

Les på F7: FINN har kommet med sine topp 10 lister for 2021

Morata

Ifølge spanske AS ser Xavi 29-åringen som en løsning for resten av sesongen, og Barca er i gang med forhandlinger med spiller og Atletico Madrid. Den spanske avisen hevder Xavi selv ringte Morata for å høre om han var interessert i å spille for Barca, der svaret skal ha vært «si» til Camp Nou og lønnsreduksjonen som må til for å gjøre dette gjennomførbart.

Les: Fransk media: Har Hugo Lloris som toppmål

Juventus leier Morata fra Atletico Madrid og har så langt levert 7 scoringer på 23 kamper, men AS hevder det skal være en mulighet for at italienerne er villig til å overføre leieavtalen av 29-åringen til Barca. Xavi vet av erfaring hva Morata er god for, og trenger en goalgetter som fungerer i La Liga.

«Tidligere Real Madrid-spiller»-merkelappen betyr mindre når Champions League-kvaliksplass står på spill.