Malcom

Den franske søkkrike klubben Paris Saint-Germain har det med å overraske på overgangsmarkedet og i vinter er intet unntak. De har flere som skal på plass før vintervinduet lukker, inkludert en sjokkerende overgang for en angriper som har floppet dramatisk i Barcelona.

PSG ønsket å signere den 19 år gamle Lyon-spilleren Rayan Cherki, men det ble blokkert av Ligue 1-rivalen, som ikke ønsker å miste lovende talenter midt i sesongen. Selv om Lyon sannsynligvis lar Malo Gusto signere for Chelsea, vil den tenåringshøyrebacken bli lånt tilbake til dem – noe som ikke ville vært tilfelle med Cherki.

Les: Norsk landslagsspiller linket til Liverpool og Chelsea!

Med det i tankene har Christophe Galtiers lag vært nødt til å ta en ganske annen tilnærming på overgangsmarkedet.

Etter å ha solgt Pablo Sarabia til Wolves da han var misfornøyd på grunn av mangel på spilletid, har pariserne vært på utkikk etter en lavkost kreativ spiller og tror de har funnet et godt alternativ i form av Zenit-stjernen Malcom.

25-åringen er beryktet husket for sin en-sesongperiode i Barcelona, som hadde signert ham for €40 millioner fra Ligue 1-klubben Bordeaux. Han viste en utrolig flopp, og spilte i bare 15 ligakamper og bidro med bare ett enkelt mål da han holdt seg stødig i skyggen av Lionel Messi & Co. – Sjansen for å havne i Messi sin skygge igjen er stor.

Bemerkelsesverdig nok var Barcelona i stand til å dekke spilleren økonomisk, og solgte ham til Zenit et år senere for €40 millioner.

Malcom har hatt en ny sesong i Russland, scoret 12 mål og skapt ytterligere syv i første halvdel av RPL-sesongen.

LES MER: Derfor ble det ikke noe gjensyn med Bielsa i Premier League

PSG vurderer hvordan de best kan nærme seg en avtale, ifølge L’Equipe, med det usannsynlig at de har råd til å kjøpe ham på grunn av Financial Fair Play-regelen. Et lån med en ikke-obligatorisk overføringsmulighet ser mest sannsynlig ut.

«Ingen offisielle tilbud har mottatt for Malcom, men det er interesse fra PSG. Vi venter på et formelt tilbud, og hvis det kommer, vil vi vurdere det, har Zenit-sjef Sergei Semak bekreftet.