President Joan Laporta og manager Xavi Hernandez

Helt siden de økonomiske problemene til Barcelona startet å tårne seg opp har La Liga lagt strenge restriksjoner på klubben, i tillegg til lønnstaket som tildeles hver enkelt klubb før en ny sesong har de måttet selge 2 til 1.

Sesongen nærmer seg slutten og etter søndagens 2 – 3 tap mot Real Madrid i El Clasico er Barcelona ikke gjentar sukessen fra sist sesong, men trolig lander på andreplass bak Real Madrid.

Les: VM og Ballon d’Or vinner Fabio Cannavaro skal redde kriseklubb

Midt i planlagte samtaler med Xavi Hernandez de kommende dagene om å overbevise ham om å fortsette som manager, jobber klubbsjefer også med å forbedre den økonomiske situasjonen før overgangsvinduet åpner.

Ifølge MD jobber Barcelona for tiden med å kunne stenge og oppfylle budsjettet som var planlagt for inneværende sesong. På dette stadiet er forventningen at et resultat etter skatt på 11 millioner euro vil bli oppnådd, noe som har ført til optimisme om at klubben endelig kan gå tilbake til 1-1 overgangsregelen.

Det ville bety at Barcelona kunne signere spillere denne sommeren med mindre tøffe FFP-begrensninger, noe som kan være et enormt insentiv for Xavi til å fortsette som manager.

Rapporten bemerker at det har blitt foretatt henvendelser med La Liga om saken, og disse har blitt møtt med positive inntrykk.

Les på Helsesjefen: Studie finner at mange personer med hjerte- og karsykdommer bruker for mye salt

Barcelona jobber med en gigantavale med Nike, som trolig vil slå alle rekorder.

Å sikre seg en ny avtale med Nike vil helt sikkert hjelpe Barcelona med å forbedre deres økonomiske situasjon, og det kan bli annonsert allerede neste uke. Det harde arbeidet gjøres i kulissene for å sikre at de kan konkurrere på overgangsmarkedet i sommer.