Just give me the chance. (foto: tottenham, twitter)

Ryan Mason fikk under to dager på seg til å forberede troppen til Southampton-kampen som måtte få ett utfall: Tre poeng. I første omgang virket det som Mourinho skulle få muligheten til å si: «Ha, de klarer det ikke bedre uten meg». Så våknet Gareth Bale.

Et av ryktene om hvorfor det var så hastverk med å sende Mourinho på dør, var hans vegrende holdning til å satse på investeringen Gareth Bale.

Les: Mourinho straffet for behandlingen av Gareth Bale

Mot Southampton var Bale med fra start, og fikk snudd 0-1 fra første omgang (Danny Ings, selvfølgelig) til 1-1 etter 60 minutter med en herlig prestasjon: Inn fra høyre og plassering i motsatt hjørne.

Heung-Min Son fikk annulert en scoring for offside på Lucas Moura, men dette tok ikke motet fra hjemmelaget. Fullt press til fløyta går-mentaliteten ga resultater. Son presset frem til straffe i siste minutt, og plasserte den høyt og utagbart for Southampton-keeperen.

Les på F7: Ferrari skal bygge elbiler

2-1 til Spurs, 6. plass og bare to poeng opp til Chelsea på 4. plass (riktignok med én flere kamper spilt). Da er generalprøven for hasteinnkalt vikar Mason unnagjort før ligacupfinalen på søndag.

Sorry, Mourinho det gikk ikke til fotballhelvete i ditt fravær – hilsen Gareth Bale.

Les: Adama Diomande scorer i debuten for løvene