Klapper for sine landsmenn som viste vei. (c) Bilde: Liverpool FC: Andy Robertson

En sann jubeldag for Liverpool fans i går da de slo Huddersfield 5-0, tok tilbake tabelltoppen i Premier League og fikk tilbake langtidsskadede Alex Oxlade-Chamberlain. – Nå håper fansen at Manchester City går på poeng tap mot Burnley i morgen. 

Og for de som er opptatt av slike ting det ble satt noen imponerende personlige rekorder også. – Både Andy Robertson og Mohamed Salah fikk noe ekstra å juble for.

Andy Robertson tangerte med sine to målgivende pasninger rekorden for antall målgivende pasninger fra en forsvarer i løpet av én sesong. Elleve assist er det samme som de to Everton-backene Leighton Baines (2010-11) og Andy Hinchliffe (1994-95) presterte, og ingen forsvarer har klart mer. To kamper gjenstår for Robertson til å slå den rekorden.

Overgangen fra Hull i 2017 på bare 9 millioner euro har vist seg å være et røverkjøp. – Transfermarkt mener verdien nå er 50 millioner euro.

Les: Alex Oxlade-Chamberlain tilbake etter et år, takket fansen

Mohamed Salah ble på sin side den Liverpool-spilleren med flest mål i løpet av sine 100 første kamper for klubben. Han markerte jubileet fredag kveld og med sine to scoringer, har han 69 nettkjenninger på de første hundre. Det er mer enn de tidligere rekordholderne, Sam Raybould og Roger Hunt, som begge stoppet på «bare» 68.

Les: Brendan Rodgers er sikker på han henter gammel kjenning fra Liverpool