Har fått smaken på å heve trofeet! (foto: atletico, twitter)

La Liga. Selv når vi uttaler det på norsk, klarer vi ikke å ødelegge suset dette navnet bringer. Selv om Premier League går for å være verdens tøffeste liga, er det spanjolene som kan glede seg over å ha de beste klubbene i verden. Her har du mulighet til å lese deg opp om Atletico Madrid for 2018/19-sesongen.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i La Liga.

Gir deg mulighet til å lese deg opp på La Liga. (foto: veland, twitter)

Fotball-ekspert Petter Veland har tatt for seg statistikk og bevegelser, og har satt sammen en forhåndsvurdering av La Liga-klubbene. Vi bringer deg et kort sammendrag.

Atletico Madrid

Blir aldri kjedelig med Simeone på sidelinjen.

Trener: Diego Simeone
Kaptein: Diego Godín
La Liga 17/18: 2. plass

  • Atlético Madrid var lillebroren som alltid sviktet, underpresterte og skuffet, som oftere var forbundet med kaos og orden, som slet med økonomi, gjeld og ubetalte regninger, som langt oftere solgte enn kjøpte verdensstjerner. Dette har til de grader forandret seg nå.
Verdensmesteren har fortsatt tro på Atletico-prosjektet. (foto: ateltico, twitter)
  • Med Diego Simeone ved roret har klubben vært gjennom en forvandling som savner sidestykke i spansk fotball
  • Diego Simeone har ikke endret seg mye i løpet av tiden i Atlético Madrid. 4-4-2 ser ut til å være det mest logiske og fornuftige også denne sesongen. Samtidig kan man se antydninger til at man ønsker å være mer fleksible.
Diego Costa viser at han fortsatt kan avgjøre de viktige kampene. (foto: atletico, twitter)
  • Klubben har en enorm bredde og er en reell tittelutfordrer, men de har også en stor utfordring…

Hele Petter Velands analyse av Atletico Madrid og de andre La Liga-klubbene finner du her.

Heia Atletico!

Les: Analyse av 2. runde i Premier League på Oddsen.nu