Aslak Fonn Witry

Den 25 år gamle høyrebacken kom som en komet inn i svensk fotball for et par år siden etter Djurgården hentet han fra Ranheim. – Aslak Fonn Witry var en del av Rosenborg sin ungdomssatsning, men han fikk aldri sjansen på Lerkendal og gikk gratis til Ranheim i 2015.

Aslak Fonn Witry er en mann som nå kjennetegnes med oppturer, først med Ranheim og deres reise opp Eliterien og så til Djurgarden som slo til og ble vang Allsvenskan.

Les: Interessen for Alexander Sørloth forsvant med Julian Nagelsmann

Djurgården har solgt Aslak Fonn Witry til den nederlandske toppklubben AZ Alkmaar. – De er allerede godt befolket med spillere fra Norge. Witry blir lagkamerat med Fredrik Midtsjø som også startet sin karriere i Rosenborg og Håkon Evjen.

Witrys overgang gikk i boks mandag. Alkmaar-klubben opplyser på sitt nettsted at han har undertegnet en femårskontrakt med sin nye klubb.

«AZ er veldig godt kjent i Skandinavia, og jeg tvilte aldri på dette valget. Jeg er stolt over å være en del av denne klubben. Det er et perfekt skritt i min utvikling»

Han har spilt i Djurgården siden starten på 2019-sesongen.

Les: Utrolig: Comeback-planer hos Bayern München for evighetsmaskinen Franck Ribery

Den nederlandske klubben solgte nylig den norske landslagsbacken Jonas Svensson til Adana Demirspor, og det er hans plass Witry skal kjempe om.