Digger spillere som scorer når de bare får ballen. (foto: Arsenal)

Både Arsenal i Liverpool har gitt fra seg fordelen ovenfor Manchester City i kampen om Premier League gull i siste serierunde og Arsenals exit fra Champions League i hendene på Bayern München denne uken har ført til en god del sjelsøking på Emirates Stadium.

1-0-tapet i Tyskland fulgte et tap for Aston Villa i Premier League. Med andre ord en dårlig uke for Gunners som både har mistet overtaket i Premier League samtidig som de har våknet opp fra drømmen om Champions League trofe.

Les: Arsenal trenger ikke en spiss: de trenger desperat å fikse midtbanen sin

Spesielt har dybden av Arsenals lag blitt studert. Den generelle konsensus er at manager Mikel Arteta stoler for sterkt på en for liten gruppe spillere. Å se på den sammenlignende spilletid mellom Gunners og Bayern ser ut til å støtte denne teorien.

Dette fører like mye til konklusjonen at det er spillere i Arsenal-troppen som Arteta ikke stoler på er på det nivået han forventer. Det er tross alt ikke mangel på spillere som hindrer ham i å rotere, det er en opplevd mangel på kvalitet.

Det er fire i Arsenal-troppen som har dukket opp 35 ganger eller mer i troppen, men som har mindre enn 1500 minutter på banen i alle konkurranser denne sesongen.

Fremst blant disse er Jakub Kiwior, som har dukket opp i troppen for hver kamp denne sesongen, men som vanligvis har akkumulert minutter i kamper som Arteta har nedprioritert – Ligacupen eller den uviktige kampen Champions League gruppespill mot PSV. Mens Oleksandr Zinchenkos skadeproblemer i en periode åpnet for for mer spilletid, gikk Kiwior tilbake til normalen etterpå til tross for godt spill.

Deretter kommer Eddie Nketiah, hvis situasjon er velkjent. Hale End-kandidaten ser ut til å bli brukt motvillig av Arteta som midtspiss. Selv om han noterte et hat-trick i en sjelden start mot Sheffield United i oktober, ble han droppet etter det påfølgende tapet mot Newcastle og har knapt blitt sett i Premier League siden.


I troppenKamper spiltMinutter spilt
Jakub Kiwior46271496
Eddie Nketiah45371392
Reiss Nelson4223639
Emile Smith Rowe3618453


Reiss Nelson ser enda mindre action enn Nketiah, til tross for at han vært i troppen i alle unntatt fire kamper. Han har kun spilt 255 Premier League-minutter, til tross for at han er et vanlig benkealternativ.

Til slutt er det Emile Smith Rowe, som utgjør et triumvirat av akademiprodukter som Arteta ser ut til å ønske å se sende på dør. 23-åringen har bare spilt 453 minutter på tvers av alle konkurranser ettersom han på en pussig måte har blitt utestengt fra laget.

Mens Kiwior har muligheten til å snu Arteta, ser det ut til at skjebnen til Arsenals tre nyutdannede å være beseglet.

Les på F7: Quentin Tarantino skroter «The Movie Critic» som sin siste film