Vi gleder oss til post-wenger sesongen. (foto: arsenal, twitter)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Arsenals muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget:

DETTE ER ARSENAL 2018/2019

Manageren

Manager Unai Emery har kommet kommet inn for å rydde opp etter Wengers siste sesonger. Han  er utvilsomt en kapabel mann til å lede troppene på Emirates.

Riktig mann til riktig tid? (foto: arsenal, twitter)

I PSG spilte han en veldig dynamisk 4-3-3 avhengig av kampbildet. I Sevilla spilte han mer possession-vennlige 4-2-3-1. Hos Arsenal har han nok spillermateriell til å bruke begge disse formasjonene. Tidligere har han uttalt at han kommer til å satse på å holde på ball og følge opp med et aggressivt press når de mister ballen.

Tidligere plasseringer i ligaen

Her er Arsenals utvikling de siste årene, en utvikling Emery snu:

  • 2017/2018: 6. plass
  • 2016/2017: 5. plass
  • 2015/2016: 2. plass
Blir spennende å se hvor lenge Wenger-spøkelset henger over Emery. (foto: arsenal)

Les: Statistikk og analyse av Arsenal på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Arsenal er forsterket i transfervinduet. Inn har klubben fått:

  • Leno (keeper)
  • Lichtsteiner (back)
  • Papastathopoulos (midtstopper)
  • Torreira (midtbanespiller)
  • Guendouzi (midtbanespiller)
Sveitseren er vant til tøffe tak hos Juventus.(foto: fifa)

De har mistet Cazorla, en god midtbanespiller som har slitt med skader lenge. I sum kan man si at det er mest defensivt de har forsterket seg i sommer.

Styrker og svakheter

Arsenal fikk litt mindre kontroll på det defensive under Wengers siste år. For et topplag å regne slapp de til for mange skudd i mål forrige sesong. Med 51 innslupne mål var det bare Everton og Leicester som slapp inn flere mål enn dem i topp ti forrige sesong. Dette holder ikke for en klubb med ambisjoner om å nå topp fire.

Ser vi på det offensive så har laget mer å fare med. De ligger greit foran snittet i ligaen på alle mulige måter. Utfordringen blir å beholde de positive offensive ferdighetene, men å få bedre skikk på det defensive. Enkelt og greit.

Arsenal blir vassere hjemme denne sesongen. Kombinert over de siste tre sesongene har de vunnet 71.93% av disse ligakampene (uansett motstander). Nå stiller de med avsluttere på topp og en god, ny trener.

Det er borte de må gjøre det om de skal kappe ned på avstanden til lagene foran seg på tabellen. Med en win ratio på svake 21.05%, er det her Emery må løfte laget. Skal Arsenal tilbake i topp fire, må denne statistikken forbedres betraktelig. Forrige sesong endte de hele tolv poeng bak Liverpool som tok siste Champions League-plass.

Vil Özil finne tilbake til gammel storhet under Emery? (foto: özil. twitter)

Det er liten tvil om at Arsenal på sitt beste vil spille god fotball.  Det kan bli litt mindre fri flyt fremover under Emery enn Wenger, men balansen kan bli bedre.

Per i dag er  det vanskelig å si om Arsenal har gjort nok i transfermarkedet, og om Emery har hatt nok tid til å få troppen til å yte under hans kommando.

Les: Statistikk og analyse av Arsenal på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Sesongen starter med et brak for Arsenal. De åpner mot Manchester City hjemme. Deretter er det nok en forventet topp seks-kamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Siste ligakamp for Gunners i august blir hjemme mot West Ham. Et London-lag med ny trener og en rekke nye spillere.

Hvor ender Arsenal?

Klarer Arsenal å unngå store skadeproblemer vil de definitivt være med i kampen om topp fire. De har nok ikke dårligere sjanser enn Spurs og Chelsea, men noe mer enn ambisjoner om topp fire er urealistisk.

Vi gleder oss til post-wenger sesongen. (foto: arsenal, twitter)

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu