Holdt nesten. for Martin Ødegaard. (foto: Arsenal)

Thomas Tuchel ledet Chelsea til en totalt overraskende Champions League-tittel. Som PSG-trener var Champions League-kamper fast på programmet for Tuchel, Bayern München kjenner ikke til en sesong uten Champions League-spill. Når vi hører Bayern-treneren analysere hvorfor Arsenal tapte, skjønner vi at Arsenal-supporterne egentlig bør applaudere for kvartifnale og marginalt tap mot en av verdens største klubber.

Forrige Premier League-sesong så vi Mikel Arteta og hans tropp med unge spillere måtte gi tapt i de siste månedene for tittelgrossisten Manchester City. Det endte med andreplass, men allerede denne sesongen ser vi at Arsenal holder lenger – potensielt helt inn til tittel. I Champions League er denne sesongen den endelige returen for en klubb som har stått utenfor det beste selskap i altfor lang tid. Dette betyr at klubben har mistet erfaringen fra denne type kamper.

LES: Manchester United kan bruke Mason Greenwood for å hente spilleren som dominerte Cristiano Ronaldo

-For meg er de (Arsenal) et elitelag, begynner Tuchel etter kampen

-Jeg vet at Mikel [Arteta] kanskje ikke vil høre dette. Hvis du ser på Arsenal-kamper er det konsekvent, det er morsomt å se, og hver kamp gir noe læring. Kanskje det de savner litt er erfaring i store kamper som dette, uttaler Bayern-treneren,

Mikel Arteta skjønte også hvor det buttet.

-Vi har ikke spilt i Champions League på syv år, vi har ikke vært i denne posisjonen på 14 år. Det er en grunn til det, og vi ønsker å gjøre alt… Marginene har vært veldig små, men disse marginene kommer noen ganger fra noe annet, som vi kanskje ikke har ennå, sier Arsenal-treneren etter kampen.

ENGELSKE KLUBBER: Premier League-klubb bommer totalt når de kaller inn Mourinho

Så kort oppsummert: Arsenal-supporterne har all grunn til å være stolte. Kvartfinale og nesten-semifinale for en Champions League-«fersking» er sterkt. Neste sesong har Arsenal erfaringen som skal til for å tippe marginene i klubbens retning.

Arsenal-supporterne har all grunn til å feire når den verste skuffelsen etter gårsdagens tap har gitt seg.