Hent. (foto: arsenal, twitter)

Da Ethan Nwaneri ble sendt ut på banen i Arsenal-drakta som Premier League-historiens yngste debutant, var det et stort øyeblikk for den 15 år og 181 dager unge spilleren. For Arsenal og Mikel Arteta var det et strategisk valg som skulle sende signalet til rivalene om å holde seg langt unna.

Vi har sett Jadon Sancho og Jude Bellingham trekke bort fra balløya for å få tilgang til ubegrenset med spilletid i Bundesliga og Champions League. Nå har Premier League-klubbene skjønt at de må vise i handling, så de største talentene ser de ikke trenger å forlate klubben for å få plass på kamparenaen.

LES: Nottingham presenter ny signering nummer 23

Da Nwaneri fikk muligheten av Arteta på overtid i 3-0 seieren over Brentford, sendte Arsenal signalet til tenåringen om at han er med i planene. Fra nå, ikke først om fire år. Like viktig var det å fortelle rivalene om at de kunne holde seg unna midtbanespilleren som skal være del av «the future of Arsenal».

For ifølge The Times har gigantene i Premier League allerede begynt å kretse rundt Nwaneri og gjøre seg klare når muligheten kommer. Den engelske avisen hevder Liverpool, Manchester United og Manchester City alle har fulgt med tenåringen en god stund.

Ethan Nwaneri har visst ikke noe hastverk, og skal ifølge avisen være opptatt av betale Arsenal og Arteta tilbake for at han har fått så stor tillit i ung alder. På U18-laget står Nwaneri med 4 scoringer og 4 assists, forrige uke fikk han muligheten til å skrive seg inn i Premier League-historien.

LES OGSÅ: Arsenal-mål skvises ut av Juventus

Arsenal akter ikke å gi Premier League-rivalene åpningen for å lure bort de største talentene. Those days are over.