(foto: juve, twitter)

Premier Leagues beste klubb (!) fosser videre etter å ha svart på tapet mot Man United med en sterk borteseier mot Brentford på søndag. Thomas Frank var ikke i tvil etter å ha blitt slått 0-3: «Arsenal er en tittelkandidat». Mikel Arteta og Londonklubben fikk erfare forrige sesong at det tæret å ikke være godt nok dekket i enkelte posisjoner, en feil som var med på å koste Champions League-billetten. Denne sesongen skal det holde helt inn.

Det betyr at direktør Edu og Arteta trenger å bruke vinterens overgangsmarkedet fornuftig. I Serie A kaver Juventus etter en miserabel sesongstart både i hjemlig liga og Champions League, der Max Allegris snodige disponeringer på midtbanen åpner opp for Arsenal. LeoVegas: Sjekk boosted odds på 11.00 til Sveriges landskamp

Manuel Locatelli er en av de mest spennende defensive/sentrale midtbanespillere på det italienske landslaget, en ressurs Juve-manageren har plassert bakover i spilletidskøen. På tross av at Juve i sommer anstrengte seg hardt for å lempe Adrien Rabiot over på Manchester United, har Allegri gitt franskmannen tilliten på bekostning av Locatelli.

Juventus-manageren har til og med uttalt at den eneste grunnen til at Locatelli har vært på banen i deler av 5 Serie A-kamper, er på grunn av skader i troppen. Nations League – sjekk ut boosted odds hos LeoVegas

Spesielt blir det når Rabiot fortsetter med sin laidback-innstilling til jobben, ingen aner hvilken form Paul Pogba er i når han returnerer etter skade og utenomsportslig kaos, mens Leandro Paredes fortsetter i Juve-drakta med den halvgode formen han viste hos PSG.

Mange mener Locatelli bør være førstevalget til Allegri på midtbanen, nå er 24-åringen i stedet fjerdemann i prioriteringsrekken.

Arsenal har tidligere vært linket til Locatelli, ifølge Calciomercato er Premier League-klubben klar for å gjenoppta interessen for midtbanespilleren til rundt 35 millioner euro (transfermarkt). Det italienske mediet har ikke gravd seg frem til når et eventuelt bud kommer fra Arsenal, men gitt situasjonen hos Juventus er januar-markedet definitivt muligheten som må utnyttes.

Mikel Arteta ignorerte det skrikende behovet for en spiss i januar forrige sesong, skadene på midtbanen denne sesongen har vist at at dette kan bli det utsatte leddet i en steintøff og kaotisk sesong. Utsettelse av kamper på grunn av rojal begravelse på balløya og et VM-sluttspill der Arsenal-manageren ikke aner hva han får tilbake i sine landslagsspillere.

Nok en fordel med Locatelli på overgangsmarkedet i januar, er at han med det italienske landslaget holder seg hjemme når resten av verdens beste fotballnasjoner møtes i Qatar. Kort sagt: Det meste stemmer for et Arsenal-fremstøt i januar.