Edmond Tapsoba

Det er nesten som man må gni seg i øyene, Arsenal som normalt tilhører de forsiktige klubbene har brukt 99 millioner euro på overganger så langt i sommer. – Men det stopper ikke ved en milliard kroner. FootballTransfers melder at Arsenal som har en ny midtstopper høyt på prioriteringslisten blar opp en halv milliard for Edmond Tapsoba.

Arsenal manager Mikel Arteta sitt primære mål har vært Lisandro Martinez, men Ajax midtstopperen er med stor sannsynlighet på til Manchester United, så nå går de over til spilleren «de tapte» i fjor sommer.

Det blir trolig et salg, Arsenal møter med budet Bayer Leverkusen sitt krav på deres gigantiske midtstopper. 195 cm høye Tapsoba passer perfekt inn i spillerprofilen Arteta jobber med for neste sesong.

Les: Monaco har akkurat landet nummer en på lista

23 åringen kom til Leverkusen i 2020 Vitoria de Guimaraes for €18 millioner pluss €7 millioner i tillegg, det ser ut til å bli en svært vellykket investering.

Forsvarsspilleren har spilt 67 kamper for Leverkusen og scoret to mål og han har 28 landskamper for Burkina Faso.

Les: Barcelona har et gigantisk problem

Hvor mye har Arsenal brukt på overganger så langt i sommer?
Arsenal har brukt 99 millioner euro på overganger så langt i sommer, noe som gir Mikel Arteta ammunisjonen som trengs for å starte et nytt angrep på de fire beste. – The Gunners gikk så vidt glipp av Champions League-kvalifiseringen forrige sesong etter å «tapt» fjerdeplassen til Nord-London-rivalene Tottenham.

Vi er vant til at Arsenal er forsiktige, men i fjor sommer brukte de faktisk mest av alle Premier League-klubber. De hentet inn slike som Benjamin White, Aaron Ramsdale og Martin Ødegaard.

Matt Turner og Marquinhos har begge ankommet billig denne sommeren, mens Fabio Vieira og Gabriel Jesus har dratt opp bruken til en milliard.