Joelson Fernandes

Den portugisiske avisen A BOLA melder at Arsenal er i ferd med å lukke en avtale med Sporting CP wonderkid Joelson Fernandes. 17-åringen er et av Portugals mest spennende talenter som allerede har en imponerende utkjøpsklausul på 45 millioner euro.

Arsenal skal være villig til å klausulen for å unngå nok en ‘Ronaldo-feil’.

– I 2003 var Cristiano Ronaldo på vei til Arsenal, men etter å ha talt på knappene, gnukket på pengesekken kom Manchester United opp med det store sjekkheftet og betalte det Sporting forlangte, resten er historie.

Les: ESPN: Uniteds forhandlere er nå stinne av selvtillit

Kia Joorabchian, Joelsons agent, melder at Arsenal-delegasjon i Lisboa har ett oppdrag lande en avtale. Joorabchian har nære forbindelser til det engelske, noe som vil bidra til å lette Joelsons flytting til Arsenal.

De er fullstendig klar over at både Juventus og Barcelona er på ballen, derfor er det spilleren selv det er viktig å overbevise. – Planen er klar, friste Joelson Fernandes og cashe ut utkjøpsklausulen.

Joelson tilbrakte store deler av sesongen i Sportings under 23 lag, men har nå «rykket opp».

Kia Joorabchian er sentral på det portugisiske under-17 landslaget. Det faktum at han har spilt i alle Liga NOS kampene etter omstarten, har gitt speiderne et bedre inntrykk av potensialet og nøyaktig hva han ville tilby. – For å si det forsiktig, de er imponerte og mener de ser på en fremtidig superstjerne.

Les: Supersjanse for Brann, Rikard Norling er ledig etter å ha fått sparken i AIK

Spillestil
Joelsons driblingsevne er det første man legger merke til.

Han er utrolig selvsikker, er villig til å løpe mot forsvarere, er velsignet med utmerket teknikk og nær kontroll, og har en tempoomgang som stiller spørsmål til opposisjonen.

Men hvis Arsenal ikke handler nå, er det fare for å gå glipp av en fremtidig superstjerne, slik de gjorde med Ronaldo i 2003.