Charlie Patino

Arsenal er i ferd med å miste en annen talentfull akademispiller denne sommeren som tidligere har blitt hyllet til å bryte seg inn på Mikel Artetas førstelag og ble kalt «den beste spilleren som har kommet ut av Hale End».

The Gunners så Folarin Balogun forlate klubben i fjor sommer på jakt etter førstelagsfotball, mens lignende usikerhet er og nåværende akademikandidater Emile Smith Rowe og Eddie Nketiah.

Les: Bayern München-stjerne er «klar» til å dra til Premier League

Mens Arteta har samlet et ungt lag fullt av hjemmelagde talenter som Bukayo Saka og Reiss Nelson, har den eneste tenåringen som har spilt i Premier League under Arsenal-manageren vært 17 år gamle Ethan Nwaneri.

Arsenal hadde håpet at Charlie Patino skulle være en spiller som også kunne bli en førstelagsspiller, og Arteta selv insisterte i november på at «det er en vei» for 20-åringen å være med i troppen.

Evening Standard har imidlertid hevdet at Patino vil søke seg ut i sommer etter å ha vært ute av stand til å tvinge seg inn i Artetas planer, og midtbanespilleren har bare ett år igjen av kontrakten.

Patino har vært på lån hos Championship laget Swansea denne sesongen, men han har slitt for førstelagsfotball siden den nye manageren Luke Williams kom i januar.

Patino hadde tidligere blitt hyllet av Rio Ferdinand, som hevdet at han hadde snakket med folk i Arsenal som mente at unggutten var «den beste av partiet» fra klubbens akademi.

«Gå på YouTube og se klippene hans. Det er en spøk det du ser, talentet han har, sa Ferdinand i 2022. «Jeg har snakket med folk i Arsenal og hva de sier om ham når det gjelder denne gutten, talentmessig, kan potensielt være den beste av de mye som har kommet ut de siste årene. Det er en stor bar, men denne ungen har talentet og den store, store delen av ham er mentaliteten hans.

«Når du snakker med noen som kjenner ham, mentalt, lar han seg ikke rive med, blir ikke for lav, blir ikke for høy, veldig balansert gutt, men har alt det grunnleggende i spillet for å virkelig gå til toppen av treet.

Les på F7: Barcelona overbevist de har fått «sin Franz Beckenbauer»

«Denne gutten er den neste. Jeg føler bare at når du ser ham, er det en vakker måte han spiller på, balansen, rytmen, fansen vil like å se ham.»

Patino hadde til å begynne med en lysende start på karrieren i Swansea, med tre assist i sine fire første kamper og scoret tre ganger på 20 opptredener under manager Michael Duff.

Men Duffs erstatter Williams ser ut til å være mindre opptatt av Patino.